17 °c

Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, başlattığı Adalet Yürüyüşü nedeniyle kendisini eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, "Onun da adalete ihtiyacı olacak" dedi.

Politika Haberi
Bahçelinin sözlerine yanıt verdi!
Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi!

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'larının görüntülerini gazeteci Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle 25 yıl hapse mahkum edilerek tutuklanmasına tepki için Ankara'dan İstanbul'a Adalet Yürüyüşü başlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün ikinci gününde gazetecilere açıklamalarda bulundu.  

Kılıçdaroğlu, kendisini "Akılsız başın cezasını ayaklar çeker" diyerek eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Bu eleştirilere rağmen adalet yürüyüşünü yerine getireceğiz" dedi. 

CHP lideri yoruldunuz mu sorusu üzerine "Gerçekçi olmak lazım. Yorulmadık diyemeyiz. Ama yolumuza devam edeceğiz. Dün biraz uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün 22 km'lik bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşe güzergah üzerinden de katılımlar olacak" dedi.

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' dün saat 11.00’de Ankara Güvenpark’ta başladı. Dünkü yürüyüşe Yürüyüşe Haziran Hareketi, ÖDP, Halkevleri destek verdi. AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AK Parti Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe katıldı. Ünsal bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyerek sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e “Ortalama günde 18 - 20 km. yürüyeceğiz. Bayramda yollarda olacağız” dedi. CHP’liler İstanbul’a kadar 23 nokta belirledi. E-5 Karayolu güzergâhı takip edilecek.

Kılıçdaroğlu, ilk günkü yürüyüşe Ankara Batıkent'teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarındaki alanda ara verdi. Kılıçdaroğlu, alanda bulunan otobüsten istirahat etmek için karavana geçti. 

Yürüyüşün ilk gününe Kılıçdaroğlu’nu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan da katıldı. Selvi Kılıçdaroğlu bir süre sonra yürüyüşü bırakırken, oğlu ve gelini yürüyüşe gün boyunca devam etti.

Sıradaki Haber