17 °c

Pensilvanya bana değil Bahçeli'ye teşekkür etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nü eleştirerek "Pensilvanya'ya kadar gidin" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye cevap verdi. Kılıçdaroğlu, ''Gülen'in kime teşekkür ettiği ortada'' dedi.

Politika Haberi
Pensilvanya bana değil Bahçeliye teşekkür etti!
Pensilvanya bana değil Bahçeli'ye teşekkür etti!

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına karşı Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşünün sekizinci gününde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, ''Ne Pensilvanya'ya gittim, ne konuştum, ne Pensilvanya bana teşekkür etti. Fethullah Gülen rahatsız olduğu zaman gazetelerde ilan var. Kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkede adalet istiyorum, adalet istiyorum. Adaletin olduğu yerde devlet düzelir. Adaletin olmadığı yerde insanın bir önemi yoktur. Bunu savunuyorsa sayın Bahçeli buyursun gelsin, bu ülkede adaletsizlik olsun diyorsa demeç vermeye devam etsin'' dedi.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti: 
''Yürüyorlar, yazıyorlar, yüksek perdeden atıp tutuyorlar; neymiş adalet yokmuş! Buna bir şey diyemem, ama bunu dillendirenlere lafım çoktur. Birilerinin keyfine göre karar veren mahkeme ve hâkim olunca adalet mülkün temelidir; olmayınca adalet dinamitlenmiştir. İkiyüzlülük değil mi? FETÖ’cülerle bir olup adaleti katledenler, özellikle partimize kumpas kuranlar; ne adaleti, ne ahlakı ağızlarına almasınlar, komik kaçıyorlar. Evlatlarımız şehit oluyor, adaleti yürürken bulacaklarını zannedenlerden çıt yok! Yedi düvel karşımızda, ama uygun adım yürüyenlerden ses yok! Artık kör gözünü açtı. Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin!''

Sıradaki Haber