17 °c

Başbakan Medvedev ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım Rusya Başbakanı Medvedev ile telefonda görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki Moskova ziyareti konuşuldu. Medvedev tarım ürünleri kararnamesini imzaladığını ifade etti.

Politika Haberi
Başbakan Medvedev ile görüştü
Başbakan Medvedev ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım Rusya Başbakanı Medvedev ile telefonda görüştü.

Yapılan açıklamada şöyle denildi

Sayın Başbakanımız bugün (9 Mart) Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev ile karşı tarafın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Görüşmede taraflar, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeninden gelişmesinden duyulan memnuniyeti ifade ederek, bu doğrultuda ticaret, ulaştırma, tarım ve taşımacılık konularının yanı sıra gümrük, enerji ve vize rejimine ilişkin gündem maddelerini ele almıştır. Rusya Başbakanı Medvedev, bazı tarım ürünlerinin ülkemizden Rusya’ya ihracatına imkan tanıyan bir kararnameyi az evvel imzaladığını ifade etmiştir.

İki Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya’ya yapacakları ziyaret çerçevesinde düzenlecek olan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi öncesi eşgüdüm mahiyetinde gerçekleştirilen samimi telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerimizin emin adımlarla ileriye taşınması konusundaki kararlılığı da bir kez daha teyit etmişlerdir.

Sıradaki Haber