17 °c

Biri Kılıçdaroğlu'na yine kaybettiğini söylemeli!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yüzde 51,4'e karşı 48,6 oranlarına gerileyen 'hayır' oyu için "Toplumun en az yüzde 50'si bu anayasaya 'hayır' diyor" dedi.

Politika Haberi
Biri Kılıçdaroğluna yine kaybettiğini söylemeli!
Biri Kılıçdaroğlu'na yine kaybettiğini söylemeli!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, referandum sonuçlarına ilişkin olarak dikkatleri çeken bir açıklama yaptı. Yüzde 51,4'e karşı 48,6 oranlarına gerileyen 'hayır' oyu için "Toplumun en az yüzde 50'si bu anayasaya 'hayır' diyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sonuçlarına ilişkin olarak parti binasında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle: "Toplumun en az yüzde 50'si bu anayasaya 'hayır' diyor. YSK, referandumu tartışmalı hale getirdi. Seçim kanunu, 'üzerinde mühür bulunmayan zarflar geçersiz sayılır' diyor."

YSK Başkanı Sadi Güven de Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışını yanıtladı ve sözkonusu kararın Türk seçim tarihinde çok sayıda örneği bulunduğunu, geçerlilik kararının sandık kurullarının 'sante oy pusulası olmadığını tespiti' ile uygulandığını  söyledi  Güven, bu karar ile sandık görevlilerinin ihmali nedeniyle halkın oylarının geçersiz olmasının önlendiğini belirtti  

Sıradaki Haber