17 °c

'Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız!'

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 'bağımsızlık referandumu' yapma planına ilişkin Dışişleri Bakanlığının ardından Başbakan Binali Yıldırım'dan da tepki geldi. Yıldırım, "Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü istiyoruz" dedi.

Politika Haberi
Biz Irakın toprak bütünlüğünden yanayız!
'Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız!'

Başbakan Binali Yıldırım, Altındağ'daki Cenabı Ahmet Paşa Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım,  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma planına ilişkin,  "Bizim görüşümüz çok açık ve nettir. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü istiyoruz. Bütün Iraklıların bir arada, bir devlet olarak yaşamasını istiyoruz. Dolayısıyla, bölgemizde yeterince sorun var. Yeni bir sorun alanı oluşturulmasının doğru olmadığını düşünüyoruz ve bu kararın da sorumsuzca verilmiş bir karar olduğunu düşünüyoruz"  dedi.

"Halen görevde olan 12 valinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün şifreli mesajlaşma uygulaması ByLock'u kullandığı" iddiasına ilişkin soru üzerine ise Yıldırım, "İçişleri Bakanımız yanımızda, gereken neyse yapar. FETÖ ile mücadele konusunda hiç müsamaha, gevşeme yok. Konumu, gücü ne olursa olsun bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine halel getirecek, yanlış işler içinde bulunan herkes hukuk, adalet karşısında gereken muameleyi görecek" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber