17 °c

Bu adamlar benim yüzüme nasıl bakacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da düzenlenen İl Başkanları toplantısında isim vermeden Almanya Başbakanı Merkel ve Sosyal Demokrat Parti lideri Martin Schulz'a fena yüklendi.

Politika Haberi
Bu adamlar benim yüzüme nasıl bakacak?
Bu adamlar benim yüzüme nasıl bakacak?

Ankara'da düzenlenen İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'yı sert sözlerle eleştirdi.

"Almanya'nın Türkiye karşıtlığını kendi seçimlerinin ana teması haline getirmiş olmasından rahatsızım. Gece gündüz şahsımla ve partimle yatıp kalkan bu siyaset tarzı kazandırmaz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında "Gece gündüz Türkiye ile yatıp kalkan bu siyaset tarzı AB ülkelerine bir şey kazandırmaz. Bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak." diye sordu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'nin AB konusunda yaklaşımını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye, resmi devlet politikası olan AB üyeliği hedefinden şüphesiz vazgeçmiş değil. Bu doğrultuda önce aday üyelik müzakerelerinin başladığı günden beri üzerimize düşenleri yerine getiriyoruz. AB'den kaynaklı gecikmeleri mesele etmedik ve yolumuzda ilerledik. Ancak sözlerini yerine getirmeyen AB'nin bizi itham etmesi katlanılabilir bir durum değil.

Sıradaki Haber