17 °c

Celal Şengör'den Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'arena' çıkışına bir destek de Profesör Celal Şengör'den geldi. Şengör, "yerden göğe haklı" dediği Erdoğan'a "Tayyip Bey ayrıca dilimize de sahip çıkmamızı tembih etmiş. Ona da bir bravo" dedi.

Politika Haberi
Celal Şengörden Erdoğana destek
Celal Şengör'den Erdoğan'a destek

Profesör Celal Şengör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "spor alanlarına arena demekten vazgeçin" sözlerine hak verdi.

Şengör, Hürriyet'ten Yalçın Bayer'in köşesine gönderdiği mesajda şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Bey, şu spor alanlarına arena demekten vazgeçin demiş. Yerden göğe haklıdır. Arena, spor dünyasındaki şöhreti kötü olan bir kelimedir. ‘Arena’, Latince kum kelimesinden gelir. Roma’da gladyatörlerin dövüştüğü ve birbirlerini halkın gözleri önünde hunharca öldürdükleri yerlerdi. Araba ve at yarışlarının yapıldığı yerlere hipodrom denirdi. Arenalarda, kumun görevi akan kanın emilerek kolay temizlenmesini sağlamaktı. Arenalardaki kum çok beyaz olduğundan göz kamaştırırdı. Bu nedenle, Plinius’un ‘Doğa Tarihi’ adlı eserinde anlattığı gibi, imparator Neron kanlı gladyatör oyunlarını bir zümrüt aynadan seyrederdi. Tayyip Bey ayrıca dilimize de sahip çıkmamızı tembih etmiş. Ona da bir bravo."

'HAYVANLAR YARIŞTIRILIYOR'

Erdoğan, yaptığı konuşmada "Bir özentidir gidiyor. Kendi dilimizin zenginlikleri varken bu özentilerle adeta, biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum Avrupa’daki arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil" demişti.

Sıradaki Haber