17 °c

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

SAMSUN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBMM'de görüşülmeye başlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, Meclis yetkisini kendine alan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk'e dahi verilmemiş, kendisinin dahi istemediği yetkiler, sorumluluklar bu yasada var." dedi.Torun, partisinin Samsun İl...

Politika Haberi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

SAMSUN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBMM'de görüşülmeye başlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, Meclis yetkisini kendine alan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk'e dahi verilmemiş, kendisinin dahi istemediği yetkiler, sorumluluklar bu yasada var." dedi.

Torun, partisinin Samsun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dış politikanın bir ülkenin omurgası olduğunu söyledi.

Dış politikada değişiklikler yapılamayacağını belirten Torun, "İç politikada değişiklikler yapabilirsiniz ama dış politikada yapamazsınız. İç politikada yaptığınız değişiklikler belli bir kesimi ilgilendirir ama dış politikada aldığınız karar, bütün ülkeyi ilgilendirir. Geçmişte yüzü Batı'ya dönük, çağdaşlaşmaya, gelişmeye dönük Türkiye, artık ne doğu, ne batı ülkesi. Geçmişte belirleyici, saygın bir ülkeydik. Şimdi kabile reisleriyle, Arap yarımadasındaki şeyhlerle ancak diyalog kurabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Hükümeti'nin gündelik politikalarla, günlük kararlarla içeride ve dışarıda Türkiye'yi yönetemediğini öne süren Torun, TBMM'de görüşülen anayasa değişikliği teklifi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Torun, şunları kaydetti:

"Her şeyi bir tarafa bırakalım. Tarafsız bir gözle 21 maddeyi incelediğimizde hiçbirimiz diyemeyiz ki 'bu gerçekten ülkenin faydasına, ülkenin ileri gitmesi, sorunlarının çözülmesi için olumlu bir şey'. Söyleyeceğimiz tek bir ifade var; 'Bu yasayla birine yetki verdiğinde olsa olsa diktatör olur, başka bir şey olmaz' deriz. Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, Meclis yetkisini kendine alan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk'e dahi verilmemiş, kendisinin dahi istemediği yetkiler, sorumluluklar bu yasada var. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Buna hep beraber direnmek zorundayız. O maddeleri tek tek sıraladığımızda bundan ne demokrasi ne hukuk ne adalet ne özgürlük ne barış ne huzur çıkar. Bundan çıksa çıksa bir diktatör çıkar. Başka hiçbir şey çıkmaz."

Teklifin Meclis'te oylanacağını hatırlatan Torun, Meclisten geçtiği takdirde her alanda mücadele vermek zorunda olduklarını kaydetti.


Sıradaki Haber