17 °c

CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, kredi kartı borçlarının yüzde 40 arttığını savunarak, bu kadar borcu olan kişinin döviz bozduramayacağını söyledi. Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, döviz bozdurma kampanyaları yapıldığını, bunun dışarıdan gelecek kara parayı meşrulaştırmak için olduğunu savundu.Vatandaşın, doların ateşini düşürecek derecede...

Politika Haberi
CHP İstanbul Milletvekili Erdem:
CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, kredi kartı borçlarının yüzde 40 arttığını savunarak, bu kadar borcu olan kişinin döviz bozduramayacağını söyledi.

Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, döviz bozdurma kampanyaları yapıldığını, bunun dışarıdan gelecek kara parayı meşrulaştırmak için olduğunu savundu.

Vatandaşın, doların ateşini düşürecek derecede dövize sahip olmadığını ifade eden Erdem, "Kişi başına düşen kredi kartı borcu 3 bin 337 lira. Bu kadar borcu olan halkın doları olur mu?" diye sordu. Erdem, kredi kartı borçlarının yüzde 40 arttığını öne sürerek, bu kadar borcu olan kişinin döviz bozduramayacağını dile getirdi.

Erdem, Cengiz İnşaat, Limak, Kolin, Çalık, Sancak, Torunlar gruplarının da ülkenin yararı için döviz bozdurmalarını tavsiye etti.

"Kapalıçarşı'nın tamamen bittiğini, yakında Katarlılar'a peşkeş çekileceğini" ileri süren Erdem, turizmin bir önceki yıla göre yüzde 32,8 küçüldüğünü belirtti.

Erdem, "Bizim dünya liderimiz, Suriye'de rejim değiştirmek için askeri oraya soktuğunu söyleyip, bütün dünyaya parmak sallıyor. Böyle bir anlayışı başkan yapmak demek, ülkenin fişini ebediyen çekmek, yangın çıkış kapılarını kalın zincirle kapatmak demektir." dedi.



Sıradaki Haber