17 °c

CHP’de kritik gün: 30 Temmuz

24 Haziran seçimleri sonrası CHP’de başlayan liderlik ve değişim tartışmalarında sona yaklaşılıyor. Muharrem İnce ekibinin 16 Temmuz Pazartesi günü başlayan imza toplama süreci, 30 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.

Politika Haberi
CHP’de kritik gün: 30 Temmuz
CHP’de kritik gün: 30 Temmuz

Muhalifler 625 imzayı buldukları taktirde bu imzaları tüzük gereği 6 Ağustos'a kadar Genel Merkeze teslim edecek. Yeterli imza varsa, 45 gün içinde de seçimli kurultaya gidilecek.

ELİ GÜÇLENDİ

59 İl Başkanı ile 129 Milletvekilinin Genel Merkeze destek vermesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini güçlendirdi. 22 il Başkanlığı ve 9 Milletvekili ise desteğini İnce'den yana kullandı. Bazı illerde, il başkanları Genel Merkezi, delegeler ise İnce'yi destekliyor. 129 vekilin Kılıçdaroğlu'na destek verdiği bildiriyi Bartın Milletvekili Arzu Bankoğlu okudu ancak, Bartın İl Teşkilatı İnce'den yana…

İl Başkanlarının Genel Merkeze destek veren bildirisine, Aksaray, Ardahan, Bartın, Batman, Bilecik, Denizli, Düzce, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova CHP il Başkanlıkları katılmadı.

CHP'li 129 Milletvekilinin Kılıçdaroğlu'na desteğine ise, Selin Sayek Böke (İzmir) Yaşar Tüzün (Bilecik), Tanju Özcan (Bolu), Erdin Bircan (Edirne), Gürsel Erol (Elazığ), Ali Şeker ve Gürsel Tekin (İstanbul), Mehmet Ali Çelebi (İzmir), Hüseyin Avni Aksoy (Karabük), Hasan Baltacı (Kastamonu), Ahmet Kaya (Trabzon) ve Özcan Özel (Yalova) katılmadı. Tutuklu bulunan Enis Berberoğlu ve tedavi altında olan Deniz Baykal'dan ise imza istenmedi.

Sıradaki Haber