17 °c

CHP’de tek adam kavgası

CHP’nin olağan kurultayında yeniden seçilen Kılıçdaroğlu’nun yetkilerini artırdığı tüzük taslağı kavga çıkardı.

Politika Haberi
CHP’de tek adam kavgası
CHP’de tek adam kavgası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkilerini artırdığı tüzük taslağı partide kavga çıkardı. Hazırlanan taslak önceki gün yapılan MYK’da gergin anların yaşanmasına sebep oldu. Bazı MYK üyeleri genel sekreter ile örgüt gibi genel başkan yardımcılıklarına atama yetkisinin genel başkana verilmesine karşı çıktı.

Şubat’ta yapılan 36. Olağan Kurultayda yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, yaz aylarında yapılması planlanan tüzük kurultayı tarihini öne çekti. Kılıçdaroğlu, 9-10 Mart’ta baskın tüzük kurultayı yapacak. Ancak hazırlanan tüzük taslağı tartışmaları beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu’nun taslağı parti içerisinde yetkilerini artırdığı şeklinde yorumlandı.

YÖNETİME SIÇRADI

Parti içi tartışma yönetime de sıçradı. Edinilen bilgilere göre önceki gün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’da gerginlik had safhaya ulaştı. Taslağın 22’inci maddesinde yer alan “örgütlerden sorumlu, idari ve mali işlerden sorumlu, hukuk işlerinden sorumlu, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları ile genel sekreterin Parti Meclisi üyeleri arasından genel başkan tarafından seçilir” ifadeleri tartışmaya neden oldu.

REST ÇEKİLDİ

Bazı MYK üyeleri genel başkana atama yetkisi veren teklife karşı çıktı. Bu seçimin hem PM hem de MYK üyeleri arasında ikilik yaratacağı noktasında sert eleştirilerde bulunan MYK üyeleri, mevcut tüzüğe göre “MYK üyelerinin tamamını genel başkan atamalı ya da hepsini PM seçmeli” diye rest çekti.

ÖNERİLER ALINACAK

CHP, kurultaya götürmeden önce taslağı önce milletvekilleri, PM ve YDK üyeleriyle bugün değerlendirecek. Ardından 4 Mart’ta il başkanları ile bir araya gelinecek. Her ilden, PM’den ve milletvekili grubundan temsilcilerle oluşturulacak tüzük komisyonu, kurultayda gelecek önerilerle birlikte yeni tüzüğü yazacak.

Sıradaki Haber