17 °c

CHP'li Pekşen'den genel başkanlık iddiasına açıklama

CHP'de 24 Haziran sonrası başlayan genel başkanlık tartışmaları devam ediyor. Eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in de genel başkanlık için aday olduğu iddia edildi.

Politika Haberi
CHPli Pekşenden genel başkanlık iddiasına açıklama
CHP'li Pekşen'den genel başkanlık iddiasına açıklama

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın CHP Parti Meclisi (PM) üyeleri, il başkanları ve eski milletvekilleri olağanüstü kurultay için imza toplama çalışmalarını başlattı. Buna karşılık, bazı belediye başkanlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için devreye girdikleri belirtildi.  

Aydınlık'ın iddiasına göre bu gelişmeler yaşanırken genel başkanlık koltuğu için eski vekil Haluk Pekşen'in adı da öne çıktı. 

'ONUR DUYDUM ANCAK…'

T24'e konuşan Pekşen, iddiaya açıklaklık getirerek şunları söyledi:

 "Eski bir CHP milletvekili, bir parti meclisi üyesi olarak adımın böyle bir makam dillendirilmesinden onur duydum. Ancak öne sürüldüğü gibi benim ne bir iddiam ne de delegelerle görüşüp imza toplama çabam olmuştur." 

'HE-MEN DEĞİL, VOLTRAN'

Liderlik için güçlü kadrolar ve reform gerektiğini söyleyen Pekşen, "Ben her zaman CHP'de 'He-Men'ler değil 'Voltran'lar olması gerektiğini söyledim. Böyle bir kadro oluşturulduğunda sadece kurultay, sadece genel başkanlık zaferi değil iktidarı hedeflemek gerekir. Ben de böyle bir kadroda yer almak isterim. Türkiye'nin şu anda CHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Sıradaki Haber