17 °c

CHP'li Usluer: Biz ev sahibiyiz, başka partiye gitmiyoruz

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gaye Usluer, partisinin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve bazı delegelerle birlikte başka bir partiye geçeceği yolundaki iddiayı yalanladı.

Politika Haberi
CHPli Usluer: Biz ev sahibiyiz, başka partiye gitmiyoruz
CHP'li Usluer: Biz ev sahibiyiz, başka partiye gitmiyoruz

Habertürk TV canlı yayınında konuşan Usluer, CHP'nin merkez yönetim kurulunun (MYK) değiştirilmesi konusunun genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun inisiyatifinde olduğunu dile getirdi. 

"Yorum yapmam doğru olmaz ama talebimiz anlaşılmamış görüyoruz" diyen Usluer, olağanüstü kurultay ya da tüzük kurultayın gerçeklemesinin, yerel seçimlere hazırlanmaya engel olmadığını kaydetti.

Usluer, İnce ve kurultay için imza veren bazı delegelerin başka bir partiye geçeceği iddiasına ilişkin de "Asla böyle bir şey söz konusu değil. Biz misafir değiliz ev sahibiyiz. Evimizde oturmaya devam edeceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Olağanüstü kurultay için delegelerin imzalarını sayan CHP yönetimi, yeterli imzanın bulunmadığı gerekçesiyle kurultayın yapılmayacağını açıklamıştı. Muhalif kanat ise sayılarla oynandığını, yeterli imzanın bulunduğunu öne sürmüştü.

Delegelerin neredeyse yarısının imzasına rağmen kurultay toplanmayınca, genel başkanlık için adı geçen İnce ve destekçilerinin CHP'den ayrılacağı öne sürülmüştü. Bu kişilerin gideceği adreslerden biri olarak Demokratik Sol Parti adı bazı haberlerde geçmişti.

İnce ise delegelerden partiden istifa etmemelerini istemişti.

Sıradaki Haber