17 °c

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AP'ye görülmemiş rest!

Erdoğan, "Bugüne kadar 3 bin 525 terörist etkisiz hale getirildi. AP, Afrin'den çıkmamızı istiyormuş. Boşuna heveslenmeyin işimiz bitmeden oradan çıkmayacağız" dedi.

Politika Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğandan APye görülmemiş rest!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AP'ye görülmemiş rest!

Beştepe'deki ödül töreninde konuşan Zeytin Dalı harekatı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar 3 bin 525 terörist etkisiz hale getirildi. AP, Afrin'den çıkmamızı istiyormuş. Boşuna heveslenmeyin işimiz bitmeden oradan çıkmayacağız" dedi.

Suriye'deki durum hakkında AP'deki siyasi gruplar tarafından hazırlanan ortak karar tasarısında, Türkiye'ye Afrin'deki askerlerini çekme çağrısı yapılmıştı. AP'den yapılan bu skandal çağrıya cevap, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Avrupa Parlamentosu’nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane, böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"17-25 Aralık'ta yargı ve emniyet teşkilatları ile sinsi bir darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Dik duruşumuzla bu sinsi saldırıyı boşa çıkardık. Ardından 15 Temmuz gecesi bir daha asla yaşamayacağımızı varsaydığımız türden bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. FETÖ mensupları Pensilvanya'dan aldıkları talimatla, uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla ülkenin meşru yönetimini devirmek üzere harekete geçtiler. Bu defa daha önceki darbelerin hiçbirinde görülmemiş bir hadise yaşandı. Şahsım böyle bir darbe girişimini asla kabul etmedim ve tüm devlet mekanizmalarını harekete davet ettik, milletimi de meydanlara, caddelere davet etmek sureti ile o engin feraseti ile milletim bunu atlattı. O gece liseli gençlerimiz de meydanlardaydı. Onlar da bu darbeye karşı koydu. Cep telefonu aracılığıyla televizyon kanallarını kullanarak milletimizle buluştuğumuz an darbe teşebbüsünün ortadan kaldırıldığı andır. İstanbul'a indik ve havalimanında bizi karşılayan on binlerce milletimle birlikte darbecilere karşı tarihi bir meydan okuması yaptık. Milletimiz tüm fertleri ile gerçekten destan yazmıştır. Şimdi de liseli öğrencilerimiz bu destanı denemeye, şiire, hikayeye dönüştürerek ebedileştiriyor

3525 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmaya çalıştılar. Kimler? Teröristler. Bunlar oradan Hatay, Gaziantep, Kilis, Mardin, buralara tacizde bulunuyordu. 100 civarında havan biz harekata başladığımız ana kadar atılmıştı. Hep sabrettik artık dedik, yeter. Afrin Harekatı'nın talimatını verdik. Afrin Harekatı'nın talimatını verdik, teröristlerin hesabı farklıydı ama onlar şunu bilmiyorlardı; "Hesapların üzerinde bir hesap var, o da Allah'ın hesabı." Ve ne oldu? Tüm kuzeydeki o terör koridorunu temizlemeye başladık. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3525 oldu. Bu iş bitiyor bitecek, az kaldı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'na verilen destek milletimizin gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan geri durmayacağının göstergesidir.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NA AFRİN RESTİ

Avrupa Parlamentosu’nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane, böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir. Dolayısıyla orada işimiz bitecek, 3,5 milyon Suriyeli kardeşim benim ülkemde şu anda misafir ediliyor. Ey AP, sen burada benden hangi yükü aldın da benden bunu istiyorsun? Türkiye’ye, AP’nin söyleyebileceği hiçbir söz yoktur. Bu sözler de bizim bir kulağımızdan girer ötekinden çıkar.

AP'YE ÇAĞRI: DÜRÜST OLUN DÜRÜST

Birisi de çıktı paralel devlet diye başladı. Ondan sonra da 99'da kaçtı gitti Pensilvanya'ya. Niye kaçtın gittin, kursaydın da devleti. Şimdi arkasını bir yerlere dayamış, oralardan aldığı güçle, Avrupa’nın değişik yerlerine yerleşmişler, oradan Türkiye'ye dünyanın değişik yerlerine mesaj veriyor.Dedik ya inlerine gireceğiz. PKK'nın YPG'nin hepsinin inlerine girdik gidiyoruz.Bugün buraya gelirken Hakkari'de 10 tane teröristi etkisiz hale getirdik. Sadece Afrin'de değiliz. Gabar'da Cudi'de buralarda da mücadelemiz devam ediyor. Çıkmış AP de karar alıyor. Sen ne yapıyorsun ya? Dürüst olun dürüst."

Sıradaki Haber