17 °c

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Güney Afrika’ya hareketi öncesinde açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BRICS zirvesine katılmak için Güney Afrika’ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’ndan açıklama yaptı

Politika Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Güney Afrika’ya hareketi öncesinde açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Güney Afrika’ya hareketi öncesinde açıklama

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Uluslararası işbirliği ve yardımlaşmada, kalkınma yardımları arasında Türkiye önde gelen ülkeler arasındadır. Zirveyi önemli bir fırsat olarak görüyorum. Güney Afrika'nın önde gelen işadamları ve müslüman toplumun kanaat önderleri ile bir araya geleceğiz.

Zirvenin ardından Zambiya'yı günü birlik de olsa ziyaret edeceğim. Bu ziyaret Türkiye ve Zambiya arasında Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyarettir.

(Putin ile görüşmesi ve Suriye için 3'lü liderler zirvesi) Suriye'deki gelişmeler gerek Tel Rıfat gerek Münbiç olsun, bunlar istenilen istikamette henüz gelişmiyor. Tek yer Afrin'dir. Cerablus, El Bab'dır. Buralar belli bir yere oturdu. Görüşmemizde bunları a'dan z'ye tekrar ele alacağız. Dera konusu var, bu konuyu tekrar gündemimize alacağız. İdlib konusunu tekrar ele alacağız. Buralarda her an her şey olabiliyor. Bunları görüşmek suretiyle teminat altına almak istiyoruz.

(ABD'nin İran'a yaptırımları) Yaptırımlarla ilgili her şeyden önce, şunu bilmemiz lazım. Bizim, ABD nasıl bir stratejik ortağımız ise, model ortağımız ise, bizim dünyada diğer ortaklarımızla olan ilişkilerimizde de onlarla ilişkiyi kesmek bizim ülkeler arasındaki bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Hem komşumuz olacak, bunun yanında stratejik ortaklığımız olacak. Öyle ürünler alıyoruz ki, bu ürünleri almadığımız zaman benim ülkemi kış boyu kim ısıtacak? Biz bunları sayın Obama döneminde de ABD'ye açık ve net söyledik. Şu anda da aynı şeyi söylüyoruz.

"ATANMIŞ OLAN DA HER AN GÖREVDEN ALINABİLİR"

(Kurul ve ofis atamaları) Biraz merak etmenizde fayda var. Giderken çalışacağız, dönüşte çalışacağız. Ofisler, kimleri nereye atayalım, bununla ilgili de birçok arkadaşlarımızın ismi üzerinde bir görüş birliğine vardığımız gibi, kendileri ile görüşmek suretiyle de şu arkadaşımız şuraya diyebileceğimiz isimler olacaktır. 10-15 gün içinde bu yapılanmayı tamamlarız. Bir de bu işin bu sistemde nihai noktası yoktur. Her an her şey olabilir, bunu bilmeniz lazım. Atanmış olan da her an görevden alınabilir. İşin olmazsa olmazı başarıdır. Başarılı olmak zorundayız.

Sıradaki Haber