17 °c

'Damadımın cemaatle yakınlığı sır değil!'

Bülent Arınç, FETÖ’den tutuklanan damadı Ekrem Yeter'in tahliye edilmesinin ardından ilk kez konuştu. Arınç, ''Yeter’in, 17-25 Aralık öncesi cemaatle yakınlığı olduğu sır değildir'' dedi.

Politika Haberi
Damadımın cemaatle yakınlığı sır değil!
'Damadımın cemaatle yakınlığı sır değil!'

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü FETÖ soruşturması kapsamında 5 Haziran'da tutuklanan damadı Ekrem Yeter'in 3 günde tahliye edilmesiyle ilgili Twitter'dan açıklamalarda bulundu. 

Arınç, mesajında şunları kaydetti: “Ben, Bülent Arınç olarak; damadım, kızım ya da oğlum fark etmez, FETÖ ile kriminal ilişkiye girmiş her ferdin, gözünün yaşına bakılmaksızın yargılanmasını ve ceza almasını savunuyorum. Ancak şundan da eminim ki, Ekrem Yeter asla FETÖ üyesi olmamış, devletinin ve vatanının yanında yer almıştır. Ekrem Yeter, damadım olduğu için değil, hukukun gereği olarak serbest bırakılmıştır. Ekrem Yeter’in, 17-25 Aralık öncesi cemaatle, binlerce insan gibi sempati düzeyinde yakınlığı olduğu sır değildir. Ülkemize, milletimize ve İslam ülkelerine yardım etmek için yaptığı gönüllü sosyal faaliyetlerinin bir kısmı, adı geçen cemaatin yasal, legal sivil toplum kuruluşlarıyla kesişmiştir.”

Sıradaki Haber