17 °c

Sabaha karşı gelen öksürük Baykal'ın hayatını kurtardı!

Fransa'dan dönüşünde gece yarısı ateşi yükselen Deniz Baykal, hastanede tedavi altına alındı. Baykal'ın bir damarında pıhtılaşma olduğunu bildirildi. Baykal'a tıkanık damarın açılması için boynundan anjiyo yapıldığı öğrenildi.

Politika Haberi
Sabaha karşı gelen öksürük Baykalın hayatını kurtardı!
Sabaha karşı gelen öksürük Baykal'ın hayatını kurtardı!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa'nın Strasbourg kentinde temaslarını sürdürüyordu. Türkiye'ye dönen Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle önce bir özel hastenede sonra Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi. Tıkanan damarı yapmak için Baykal'a anjiyo yapıldı.

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel, Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Stent koyduk. Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Bu yapılan işlemin çabuk yapılmasının faydası var. Geç kalınsaydı o güçsüzlüğün giderilmesi daha zor olacaktı. Yoğun bakımdaki tedavimiz sürüyor. Tedavimiz devam edecek. Sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok."

ANJİYO İLE DAMAR AÇILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Baykal'ın bulunduğu hastaneye gitti. Çıkışta açıklama yapan Bingöl, ziyaret çıkışı yaptığı açıklamada, "Antalya milletvekilimiz Deniz Baykal, bugün sabah saatlerinde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleri önce bir özel hastaneye kaldırılıyor daha sonra ileri tetkik yapmak üzere İbni-Sina Hastanesine transfer ediliyor. Pıhtı atması sonucu damar tıkanıklığı söz konusu, yapılan anjiyo ile damar açıldı. Pıhtının oluşturduğu sorunlar giderildi. Şu anda yoğun bakıma alıp takip edecekler" ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve operasyonu yapan 6 kişilik heyet, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin farklı spekülasyonların yapıldığını belirten ibiş, "06.30'da özel bir hastaneye naklediliyor, emarı çekiliyor. Emardaki bulgular ve Deniz Bey'in sol tarafındaki güç azalması nedeniyle hastanemize naklediliyor. Arkadaşlarımız anjiyo ünitemize ilk müdahale için alınıyor. Bu ünitede, beyine giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale ediliyor. Büyük gayretleriyle arkadaşlarımın, pıhtı çıkarılıyor. Bu süreç içinde hiçbir komplikasyon oluşmuyor ve kan akımı normale dönüyor. Ondan sonraki süreçte ise, zaten ilaç tedavisine başlanmış ama açılmaya yönelik ilaç tedavileri başlıyor. Yoğun bakıma hastamız tekrar alınıyor. Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Kendisiyle konuştum, bilinci açık, konuşabiliyor. Her olayın farkında, güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı da oldukça iyice toparlandı, eli de iyileşme var. Bu tedavi devam edecek. 48 saat yoğun bakımda takibi olacak, tedavileri yapılacak. Bu süreçte daha iyi bulgular ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu.

'TEDAVİYE DEVAM EDECEĞİZ'

Doktor Kıvılcım Yavuz, "Mehmet hocamızın yoğun çabasıyla hızlı bir şekilde hastanemize getirildi. Saat 9’da damarı tamamen açılmıştı. Pıhtıyı çıkarttık, stentle tedavi ettik. Takiplere devam edeceğiz. Şu an medikal takiple tedaviye devam edeceğiz. Bacağı iyi düzeldi, çok hafif kolunda güçsüzlüğü var. Yoğun bakım ekibiyle beraber takip devam edecek" diye konuştu.

Doktor Canan Işıkay, "Deniz beyin son durumu geldiği duruma göre daha iyi. Kolu ve bacağındaki güçsüzlük oldukça düzeldi. Bizimle gayet güzel sohbet etti. Nerede olduğunu, başına neler geldiğini bilgileri kendisinden aldık. Hemen gelir gelmez damarın açılması seyrini olumlu etkileyecektir. Bundan sonra yoğun takip gerekiyor. Özellikle ilk birkaç gün. Yakın takipte tutacağız, ondan sonraki asıl seyrini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İbiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayarak Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldığını da bildirdi.

'ÖKSÜRÜKLE UYANDIĞI SIRADA...'

Gazetecilerin sorularını cevaplayan İbiş, bir soru üzerine, "Muhtemelen Deniz Bey öksürükle uyandığı sırada o beyin hasarının doğurduğu bir sonuçla uyandı. Uyanmış olması büyük bir şans, uyanmayabilirdi de. Hızla hastaneye nakli hepsi önemli. Tabii sonuç olarak bu süreçlerde en önemli şey ilk 6 saattir. İlk müdahaleler 6 saat geçmeden yapıldı, bu büyük bir şans. Daha büyük bir hasarla karşılaşabilirdik, şimdi hafif bir hasardan bahsediliyor. Bu, büyük bir şans. Bana göre, iyileşmeden sonra eski aktivitesine kavuşacaktır. Eski fonksiyonlarına dönecektir. Bundan sonraki süreçte akciğere tükürük kaçması oldu, ona yönelik tedaviye de başlandı. Her şey yolunda giderse, inşallah görevinin başına dönecektir diye tahmin ediyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

EŞİ HEMEN ANKARA'YA GİTTİ



Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti.

BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLU'NU ARADI

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak Deniz Baykal'ın son durumuyla ilgili bilgi aldı.

KILIÇDAROĞLU ZİYARET EDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nde ziyaret edecek.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SAĞLIK DURUMU DA İYİ ÇOK ŞÜKÜR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hastane çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Zamanlıca erken müdahale yapılmış. Rahatsızlığını hissedince kendisi de şoförü arayıp, hemen hastaneye gelmişler. Sağlık durumu da iyi çok şükür. Şu an yoğun bakımda, inşallah en kısa zamanda iyileşecek. Kendisine geçmiş olsun diyoruz.

Kendisini görmedik, böyle bir durumda içeri girip ziyaret etmemekte fayda var. Daha sonra normal odaya ya da evine geçince kendisini ziyaret edeceğiz.

Sıradaki Haber