17 °c

'Dil uzatmak kimsenin haddine değil'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu. Yıldırım Atatürk'e yapılan hakaretlere tepki göstererek, "Cumhuriyetin kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir" ifadelerini kullandı.

Politika Haberi
Dil uzatmak kimsenin haddine değil
'Dil uzatmak kimsenin haddine değil'

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup toplantısında konuştu. Yıldırım "Cumhuriyet'in kurucularına dil uzatmak kimsenin haddi ve hakkı değildir" dedi. Başbakan, FETÖ'cülerin iltica başvurusunu kabul eden Almanya'ya da sert mesaj verdi. 


Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup toplantısında Atatürk'e hakaret tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım Atatürk'ün şahsına yönelik hakaretlerle toplumsal kaosun hedeflendiğini belirterek "Cumhuriyet'in kurucularına dil uzatmak kimsenin haddi ve hakkı değildir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Ülkemizi derinden üzen bu kaza araştırılıyor ve sebepleri ortaya çıkarılacaktır. Bugün terörle mücadele ederken hayatını kaybeden askerimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşanan bu olaylar karşısında ülkemizin birliğine gölge düşürmeye çalışanları kınıyorum. Şehit düşen savcı arkasından yakışıksız ifade kullananlar hakkında ilgili yargı mercileri gerekeni yapacaktır.Önümüzde önemli meseleler var, demokratik ve ekonomik gelişmeler önümüzde duruyor. Bu ülkeyi seven herkes bütün toplumun paydaşları gelecek Türkiye vizyonuna katkı sağlaması gerekir. Son iki hafta içinde çok önemli dış temaslarda bulunduk. İlki Moldova'ydı. İkili ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele aldık. Moldava ile ilişkilerimizi Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliğine dönüştürme kararı aldık. Soydaşlarımızla da hasret giderdik.

ALMANYA'YA MESAJ GÖNDERDİ
(Almanya ili elişkiler) Almanya bir şeye karar vermeli. Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyorsa yönünü bölücülere, FETÖ'cülere değil yeniden Türkiye'ye dönmek zorundadır. 

Sıradaki Haber