17 °c

Erdoğan düğmeye bastı! 15 personel açığa alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Yolsuzluk yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayın" çağrısı üzerine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır harekete geçti ve 15 personeli açığa aldı.

Politika Haberi
Erdoğan düğmeye bastı! 15 personel açığa alındı
Erdoğan düğmeye bastı! 15 personel açığa alındı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerde yolsuzluk yapan personele gerekli işlem yapılması talimatı üzerine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır harekete geçti ve 15 personeli açığa aldı.

Bir süre önce belediye başkanlarına, "Yolsuzluk yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayın" diyen Erdoğan, bunun ilk örneğini Malatya Büyükşehir Belediyesinin ihaleleri sırasında ortaya atılan iddialar için verdi.

15 PERSONEL AÇIĞA ALINDI
Erdoğan’ın talimatı üzerine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi'nde görevlerinde usulsüzlük ve suistimal yaptığı belirlenen Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ile Yol Asfalt ve Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert’in de aralarında bulunduğu 15 personeli açığa aldı.

Başkan Çakır, bu iki üst düzey isim dışında açığa aldığı personeller arasında müdür, müdür yardımcısı, 3 kontrol mühendisi, memur, kadrolu işçi ve 6 hizmet alım personelinin de bulunduğunu söyledi. Çakır, yolsuzluk ve usulsüzlük yapan hiç kimseyi belediyede barındırmayacağını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber