17 °c

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na cevap: Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini yolsuzlukla suçlayan ve bir takım belgeleri kamuoyuyla paylaşan Kılıçdaroğlu için, "Söyledikleri yalan mı? Yalan. Yüzü kızaracak mı peki? Hiç sanmıyorum. Kendisinde manda derisi gibi yüz var" dedi.

Politika Haberi
Erdoğandan Kılıçdaroğluna cevap: Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var!
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na cevap: Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var!

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'ın ailesinin Man Adası'ndaki bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiğine ilişkin açıklamasına dair beklenen cevap sonunda geldi. 

Erdoğan, "Yurtdışına giden tek kuruş yok. Dolayısıyla bu zatın söylediği yalan mı? Yalan. Bu durum karşısında yüzü kızaracak mı? Hiç sanmıyorum. Maşallah kendisinde manda derisi gibi yüz var" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarındaki şu kısımlar öne çıktı: 

Bu zat 'Cumhurbaşkanı ve ailesi yurtdışındaki hesaplara milyonlarca dolar para gönderdi' diye iddia ortaya attı. Dün çıktı 'Yurtdışındaki bir şirkete bu kişi bu kadar para gönderdi' diye sözler söyledi, 'İşte dekontları bunlar' dedi.

O kağıtlarda ne var kimse bilmiyor

Dekont dediği kağıtları ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. Avukatlar 'Bunu ilgili savcılığa veriniz, medyaya veriniz' dedi. O kağıtların ne olduğunu şimdilik bir kendisi bir de onları bu zatın eline tutuşturanlar biliyor.

Bu onun ilk iftira atışı değil

Aynı zatın elinde belme olmadan ilk yalan söyleyişi iftira atışı değil. Bir ara şahsımla alakalı İsviçre'de hesaplarım olduğunu söyleyip durdu, belge gösteremedi, rezil kepaze oldu. Dedim ki "İspat et, bu görevi bırakacağım, başbakanlıktan çekileceğim." İspat et, ispat ettiğin andan siyaseti, cumhurbaşkanlığını bırakacağım ama sen de bu milletin başına bela olmaktan çekil.

Yurt dışına giden 5 kuruş yok

Eski özel kalem müdürüm diye ifade ettiği o şahıs benim özel kalem müdürüm hiçbir zaman olmadı. Zerre kadar sende şahsiyet varsa Mustafa Gündoğan ne zaman özel kalem müdürlüğü yaptı, ispat et. Aslında ticaretle uğraşan birisi yurtiçinde de yurtdışında da şirket kurar, satar, para havale eder, alır. Bu 5 isim asla o zikrettiği şirkete veya yere para göndermiş de değil. Tam aksine mevcut şirketleri satlamaları sebebiyle onlara para geldi. İddia ediliği gini yurtdışınma giden tek kuruş yok, bu zatın söylediği yalan. Yüzü kızaracak mı bilmiyorum, kendisinde manda derisi gibi yüz var. Ticaretle uğraşmak, kendisi kazanırken ülkesine de kazandırmak utanılacak bir şey değildir.

Sıradaki Haber