17 °c

Erdoğan'dan MHP'nin ittifak mesajına pozitif sinyal

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme bomba gibi düşen baraj ve ittifak konulu '2019' mesajına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'düşünülebilir' yanıtı geldi.

Politika Haberi
Erdoğandan MHPnin ittifak mesajına pozitif sinyal
Erdoğan'dan MHP'nin ittifak mesajına pozitif sinyal

Erdoğan'dan kritik Bahçeli açıklaması
Bahçeli'nin gündeme bomba gibi düşen '2019' mesajına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik bir yorum geldi.

Rusya, Kuveyt ve Katar ziyaretlerinin ardından gazetecilere merak edilenleri cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Partimiz 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuurunun gereği olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi’yle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini 2019’da tesis etmek maksadıyla sonuna kadar ve birlikte yan yana mücadelesini sürdürecektir" açıklamasına ilk yorumu getirdi.

"TEREDDÜDÜMÜZ DAHİ YOKTUR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben Bahçeli’nin şu Cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşmışımdır, paylaşıyorum. Bundan sonraki süreçte de vatanseverlik noktasında, ülkemizin değerleri noktasında milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında biz yerli ve milli olarak vatanımızın çıkarları tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddüdümüz dahi yoktur." dedi.

SEÇİM BARAJI VE İTTİFAK

Baraj ve ittifak tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu konuda bir çalışma yok. Bana göre şu an için bu, erken sayılabilecek bir tartışma. Ancak ülke olarak baraj meselesinde tecrübemiz, deneyimimiz fazlasıyla var. Olaya ekonomik ve mali istikrar olarak bakmamız lazım. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir. Bu da yetkili kurullarımızın çalışması, gerekli değerlendirmeleri yapması gereken bir iştir. Nasıl bir adım atılabileceği bilahare düşünülebilir. Bunlar da bu ülkenin evlatlarının birbirleriyle neler yapabildiğini göstermesi açısından çok çok önemlidir." açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber