17 °c

Erdoğan'dan Körfez Turu öncesi flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. YPG'nin isim değiştirmesi hakkında konuşan Erdoğan,"Ha Ali ha Veli. Değişen bir şey var mı. Biz kimin kim olduğunu iyi biliyoruz. Her ikisi de aynı." dedi.

Politika Haberi
Erdoğandan Körfez Turu öncesi flaş açıklamalar
Erdoğan'dan Körfez Turu öncesi flaş açıklamalar

Körfez turu öncesi İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün adının değiştirilmesiyle ilgili konuştu.

"HA ALİ HA VELİ"
Erdoğan, "Ha Ali ha Veli. Değişen bir şey var mı. Biz kimin kim olduğunu iyi biliyoruz. Her ikisi de aynı. Aslolan, tabelayı değiştirmek değil. Bunları zaten takip eden bir Türkiye var." diye konuştu.

ALMANYA KRİZİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Alman Dışişleri Bakanı şahsı hakkında bir şey söyledim. Lütfen bizler NATO'da beraberiz. Dolayısıyla aramızdaki stratejik ortaklık yeni değil. Bu ortaklığa gölge düşürülmemeli. Türkiye'den kaçan teröristleri Almanya'da barındırırsanız bunlar bir de suçlu konumunda olursa.. Türkiye'den kaçtığı zaman bağrınıza basarsanız.. Cumhurbaşkanlığı makamında ağırlarsanız.. Bizim size bakışımız o kadar rahat olmaz..

YARGININ GEREĞİ NEYSE ONU İŞLİYOR
4 bin 500 dosya verdim hepsi PKK'ya ait dosyalar. FETÖ'nün birçok mensubu Almanya'da cirit atıyor. Aramızda suçluların iadesi anlaşması varken bize iade edilmiyor. Türkiye, burada yargının gereği neyse o süreci işletmektedir. Almanya'da ekimde yapılacak seçimler için böyle bir pazar oluşturmaya çalışıyorlarsa, o bizi ilgilendirmiyor. Medya organlarında, başta şahsım olmak üzere Türkiye'ye yönelik saldırıların hiçbir yanı yoktur. "

Sıradaki Haber