17 °c

Başbakan Yıldırım: Evet de hayır da çıksa ülke bölünmez

Başbakan Binali Yıldırım “İki başlı sistem yürümez. Evet de çıksa hayır da çıksa ülke bölünmez” dedi.

Politika Haberi
Başbakan Yıldırım: Evet de hayır da çıksa ülke bölünmez
Başbakan Yıldırım: Evet de hayır da çıksa ülke bölünmez

Başbakan Binali Yıldırım televizyonların temsilcileriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Yıldırım, “Bu bir seçim değil, bir referandum. 15 yıldır şeytan taşlamaktan iş yapamadık’’ diye konuştu.

Yıldırım, referandum sonucu ne olursa olsun Ak Parti’nin kurultayının 2019 yılında yapılacağını dile getirdi.

Anketlerle ilgili de bilgiler veren Başbakan Yıldırım,”Anketlere itibar etmem. 16 Nisan’da hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız. Vatandaş ne oy verirse başımız gözümüz üzerine. Bizim için anlamlı olan odur” dedi.

İDAM CEZASI TALEBİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AKP samimiyse idam cezasını getirirse, MHP olarak kayıtsız şartsız destek veririz” açıklamasına ilişkin, Başbakan, “Referandum sonrası MHP ile oturur konuşuruz “ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile ortak etkinlik konusunda da “Bu da yine karşılıklı mutabakat çerçevesinde olacak ama prensipte kampanyayı her iki parti de ayrı sürdürecek. Belki bir iki programda olur ama etkinlik yok” dedi.

Başbakan Yıldırım, erken seçim olmayacağını da dile getirdi.

BİRİLERİ HESAP GÖRÜYOR

Başbakan Yıldırım, OHAL kapsamındaki KHK ile bazı akademisyenlerin ihracı konusunda ise ‘’Haksızlık varsa düzelecek. Maalesef bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor’’ şeklinde konuştu.

FETÖ eleşabının iadesiyle ilgili soruya da Yıldırım, “Yeni yönetimin farklı bir yaklaşımları olacağı görünüyor. ABD karşıtlığının azalması için bu tarz adımları atmaları gerekiyor” diye yanıt verdi.

Sıradaki Haber