17 °c

FRANSA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM, ÇİRKEFLERLE BİR OLMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'ya, Hollanda, Almanya ve Avustuya gibi ırkçı ve antidemokratik uygulamalara geçit vermediği için teşekkür etti.

Politika Haberi
FRANSAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM, ÇİRKEFLERLE BİR OLMADI
FRANSA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM, ÇİRKEFLERLE BİR OLMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Vakfı tarafından verilen 'İyilik Ödülleri' töreninde konuştu. Erdoğan özellikle Almanya ve Hollanda'nın ırkçı tutumlarını eleştirdi ve Fransa'ya onlar gibi hareket etmediği için teşekkür etti. Erdoğan şöyle konuştu:

NENE HATUN GİBİ DURDU

"Hollanda yapılacak seçime, Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Fatma Hanım, bir Nene Hatun olarak her türlü girişimi yaptı, en sonunda ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı. 1,5 saat de arabanın içinde orada beklemişler. Bu duruş çok önemli. Şimdi bundan sonraki süreç işleyecek. Şimdi çarşamba günü bakalım ne olacak. Bu uygulamayı yapanlar 250 bin Türke karşı bunu yapanlar, Hollanda'daki kardeşlerime sesleniyorum sizler gereğini yapacaksınız zaten. İsim vermeme gerek yok, bir tane ırkçı var...

AVRUPA IRKÇILIĞA KAPILMIŞ

Şuraya bak ya, Avrupa ırkçılığa gidiyor. Ne demek ırkçılık? Bu bölücülük nedir, bu ayrımcılık nedir? Neredesin Avrupa Birliği? Ondan sonra Tayyip Erdoğan Avrupa Birliğine çattığı zaman rahatsız oluyorlar. Rahatsız olacaksınız. Çarşamba günü yapılacak seçimden sonra, gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Bu cevapsız kalamaz. Benim bakanıma, milletvekili arkadaşlarımıza afedersiniz, her türlü edep dışı davranışları yapanlar bedelini ödeyecek. Vatandaşlarımın üzerine atlarla yürüyen, afederseniz hırsılarını köpekleri sürmekle ortaya koyanlar bedelini ödeyecek. Bunların birçok Hollanda vatandaşı. Türkler orayı terketmeyecekler. Bu daha da genişleyecek. Diplomasi nedir onu da öğrenecekler. Uluslararası diplomasi nedir onu da öğrenecekler.

FRANSA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Fransa'ya teşekkür ediyorum, bu oyunların hiçbirine girmedi. Bu çirkef tavırları takınan ülkelerdeki kardeşlerime diyorum ki, komşularınızı alın gelin, evsahipliği nedir görsünler. Bunu da göreceğiz. Gelen misafirlerimizi de misafirperverliği görecekler. Avrupa'da son bir haftadır sergilenen çirkeflikler, en temel hukuk ve diplomasi kaidelerinin ayaklar altına alınması bizim için tabii hiç şaşırtıcı değildir. Haydutluğa varan tavırları, Avrupa'da yükselen faşizmin, ırkçılığın, İslam düşmanlığının sadece birer işaretidir. Batı'da yaşayan kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Şu anda ekranlarınızın başında bizi izliyorsunuz biliyorum. Unutmayın, dik durun, bunların bu olumsuz yaklaşımları Allah'ın izniyle gelip geçicidir. Çünkü bunların yaktıkları veyahut attıkları bu bumerang dönüp kendilerini vuracaktır.

"TÜRKLER ORAYI TERKETMEYECEK"

Almanya'nın devlet televizyonu yalan yanlış program yapıyor. 'Biz hayır diyoruz' diyor. Sana ne? Demek ki Türkiye'de evet diyenler istikamet üzeredir. Çarşamba günü yapılacak seçimden sonra, gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Bu cevapsız kalamaz. Benim bakanıma, milletvekili arkadaşlarımıza afedersiniz, her türlü edep dışı davranışları yapanlar bedelini ödeyecek. Vatandaşlarımın üzerine atlarla yürüyen, afederseniz hırslarını köpekleri sürmekle ortaya koyanlar bedelini ödeyecek. Bunların birçok Hollanda vatandaşı. Türkler orayı terketmeyecekler. Bu daha da genişleyecek. Diplomasi nedir onu da öğrenecekler. Uluslararası diplomasi nedir onu da öğrenecekler."

Sıradaki Haber