17 °c

Gezi'de 'çadırları yakın' emri veren polis FETÖ'cü çıktı!

Gezi Parkı protestoları sırasında çadırların yakılması emrini veren polis müdürlerinin ByLock'çu olduğu ortaya çıktı. Söz konusu polislerin 15 Temmuz'da da kalkışmaya destek verdikleri iddia edildi.

Politika Haberi
Gezide çadırları yakın emri veren polis FETÖcü çıktı!
Gezi'de 'çadırları yakın' emri veren polis FETÖ'cü çıktı!

Taksim'de 2013 Mayıs'ında başlayan Gezi protestolarında parkta kurulan çadırları yakma emrini veren polis müdürlerinin FETÖ'cü olduğu öğrendildi. 

Star gazetesinin haberine göre, bu isimlerden ilki,  dönemin Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Mithat Aynacı'ydı. Aynacı, 17-25 Aralık'tan sonra açığa alındı ama mahkeme kararıyla geri döndü. 

Aynacı, FETÖ üyesi olmak suçundan aranırken, 15 Temmuz gecesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü işgale giden bir tankın içinden çıktı. Yakalandığında, üzerinde askeri üniforma bulunan Mithat Aynacı'nın ilk işi telefonunu 'fabrika ayarlarına' döndürmek oldu. Aynacı'nın FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlendi.

Gezi protestoları sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli ve Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar'dı. Emekli'nin de ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Sıradaki Haber