17 °c

Gül'den erken seçim açıklaması

Gazeteci Gürkan Hacır, Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktarırken 11. Cumhurbaşkanı'nın bir erken seçim beklemediğini söyledi.

Politika Haberi
Gülden erken seçim açıklaması
Gül'den erken seçim açıklaması

CNN Türk ekranlarındaki Gece Görüşü programında açıklamalarda bulunan gazeteci Gürkan Hacır, geçen günlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Maslak'taki ofisinde ziyaret ettiğini, Gül'ün erken seçim beklemediğini ve seçimlerin zamanında, 2019 yılında yapılacağını düşündüğünü söyledi. 

Hacır ayrıca Gül'ün kendisine, CHP ile 2019 seçimlerinde adaylık konusunda hiçbir görüşmesinin olmadığını yine aynı şekilde Saadet Partisi ile de görüşmediğini söylediğini açıkladı.    

Gül'ün Maslak'taki ofisinde gerçekleşen randevu için bir de gözlem-yorum yapan Hacır, "Abdullah Gül toplumsal bir mutabakat üzerinden aday olabilir" dedi. 

Gül, 'terör olaylarına müdahale eden' sivillere yargı muafiyeti getiren 696 sayılı KHK'ya karşı çıktığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti cephesinden sert bir şekilde eleştirilmişti. Gül'ün KHK çıkışının 2019'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olduğu iddiaları gündeme gelmiş, 11. Cumhurbaşkanı tarafından söz konusu iddialar yalanlanmamıştı.

Sıradaki Haber