17 °c

Gül'ün danışmanına FETÖ'den yakalama!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün bir dönem danışmanlığını yapan Ayşe Yılmaz FETÖ'cü çıktı. Yılmaz hakkında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

Politika Haberi
Gülün danışmanına FETÖden yakalama!
Gül'ün danışmanına FETÖ'den yakalama!

Başbakanlığı döneminde Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminde de eşi Hayrünissa Gül'ün danışmanlığını yapan Ayşe Yılmaz hakkında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı. 

Cumhuriyet'in haberine göre Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Ayşe Yılmaz, 2002'de başbakanlık koltuğuna oturan Gül'ün danışmanlığını yapıyordu. Gül'ün cumhurbaşkanı olmasının ardından Yılmaz, Hayrünnisa Gül'ün danışmanlığını yapmaya başladı. 

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Gül'ün 2008'de Türkiye'yi ziyaret eden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip onuruna verdiği akşam yemeğine katılan isimlerdendi.

Gül çifti Çankaya Köşkü'nden ayrıldıktan sonra da danışmanlığı devam eden Yılmaz'ın kadrosu Eylül 2016'da Kültür Bakanlığı'na geçti.

'SOHBET ABLASIYDI'

Kısa süre önce gözaltına alınan Yılmaz, Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılırken, 9 Haziran'da ise serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine 4. Sulh Ceza Hakimliği, Yılmaz hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kararda, ‘şüphelinin çocuklarını KHK ile kapatılmasına karar verilen örgüte ait olduğu tespit edilen okullara kapatılıncaya kadar göndermesi, ayrıca örgüt liderinin ‘Bank Asya'yı kurtarın' talimatından sonra Bank Asya'daki hesabında artışa gitmesi ve diğer deliller göz önünde bulundurularak, Ayşe Yılmaz hakkında verilen adli kontrol kararının yetersiz kalacağı' belirtildi. 

Suçlamaları reddeden Yılmaz, üniversite yıllarından sonra Cemaat'ten ayrıldığını öne sürdü.

Kendisi için "Sohbet ablasıydı" diyen kadın tanıkla ilgili ise "Psikolojik sorunları var, kabul etmiyorum" dedi.

Sıradaki Haber