17 °c

HDP Sözcüsü Bilgen:

ANKARA (AA) - HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, kanun hükmünde kararname (KHK) ile işten çıkarmalara yönelik, "Önümüzdeki dönemde bütün toplumsal dinamiklerin, basın alanından emek mücadelesine, siyasi partilerden geçtiğimiz günlerde kapatılan derneklere kadar bütün toplumsal alanın ortak mücadelesinin bu kabusu bitireceğini düşünüyoruz" dedi. Bilgen, parti genel...

Politika Haberi
HDP Sözcüsü Bilgen:
HDP Sözcüsü Bilgen:

ANKARA (AA) - HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, kanun hükmünde kararname (KHK) ile işten çıkarmalara yönelik, "Önümüzdeki dönemde bütün toplumsal dinamiklerin, basın alanından emek mücadelesine, siyasi partilerden geçtiğimiz günlerde kapatılan derneklere kadar bütün toplumsal alanın ortak mücadelesinin bu kabusu bitireceğini düşünüyoruz" dedi.

Bilgen, parti genel merkezinde Büro Emekçileri Sendikası yöneticileri ve bazı sendika üyeleriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, iktidarın 28 Şubat dönemindeki baskıcı, dışlayıcı uygulamalardan doğan tepkiye karşı halktan destek alarak geldiğini ancak son uygulamalarda hükümetin çok büyük baskı, ayrımcılık ve dışlamayı uygular pozisyona geçtiğini iddia etti.

Türkiye'de emekle ilgili kazanımların, sendikal mücadeleyle ilgili kazanımların kimsenin lütfu olarak gerçekleşmediğini belirten Bilgen, şöyle konuştu:

"Burada bulunanlar zaten her şeyi kavga ederek, mücadele ederek, sokakta bedelini fazlasıyla ödeyerek elde etti. Dolayısıyla bedeli ödenmiş hiçbir şey kimseye bağışlanmaz, kimseye bu anlamda kolayca servis edilmez. Biz önümüzdeki günlerde hem bu yaşadığımız haksızlığın biteceğini düşünüyoruz hem de bu haksızlığı, bu zulmü reva görenlerin de bunun hesabını vereceğini düşünüyoruz."

Bilgen, KHK'lar ile teftiş kurulu raporu, herhangi bir soruşturma süreci olmaksızın tümüyle ihraçlar yapıldığını ve "belki bir sonraki KHK ile geri dönersiniz" şeklinde insanları bir beklenti içinde tutarak direnişi, örgütlenmeyi, sendikal mücadeleyi, eylemliliği kırmaya dönük bir yaklaşım olduğunu savundu.

Ayhan Bilgen, "Önümüzdeki dönemde bütün toplumsal dinamiklerin, basın alanından emek mücadelesine, siyasi partilerden geçtiğimiz günlerde kapatılan derneklere kadar bütün toplumsal alanın ortak mücadelesinin bu kabusu bitireceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber