17 °c

İttifak Meclis'te! Seçim barajı değişiyor mu?

AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin ardından ittifak paketi bugün Meclis'e sunuldu. Paket, TBMM'ye AK Parti ve MHP'nin ortak imzası ile sunuldu.

Politika Haberi
İttifak Mecliste! Seçim barajı değişiyor mu?
İttifak Meclis'te! Seçim barajı değişiyor mu?

AK Parti ve MHP'nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin ortak kanun teklifi, AK Parti Grup Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin imzasını da taşıyor.

Teklifle ilgili AK Partili Mustafa Şentop açıklama yapıyor.

Şentop şunları söyledi:

Hükümet sistemi değişikliğinin zorunluluğu olarak da kanunlarda değişiklikler yapmak gerekti. Benzer şekilde yine Yenikapı’da ortaya konan milli mutabakatı somutlaştırmak üzere, Türkiye’nin önündeki seçimlerde kanunlara temel kazandırmak üzere çalışmalara başlamıştık. Milli mutabakat komisyonu burada huzurunuzdayız. Her partiden üçer arkadaş olarak çalışmalara başladık. Temel hedefimiz anayasa değişikliğinin gerekli kılmış olduğu uyum kanunları ve reformu, gerçekleştirecek düzenlemeleri yapmak.

Yerel seçimlerle ilgili düzenlemeleri yapmak üzere çalışmalara başlamıştık.

Toplam 26 maddelik metin, 4 kanunda değişiklik içeriyor. Milletvekili seçimi kanunu, siyasi partiler kanununda da değişiklikler var. Bu metnin hepsi seçim ittifakıyla ilgili düzenlemeler değil. Bir kısmı anayasa değişikliğinin zorunluğu kıldığı düzenlemeler, bir kısmı seçim güvenliğiyle ilgili düzenlemeler.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri oy pusulaları aynı zarfa konulacak.

Sıradaki Haber