17 °c

Katar'dan değil barıştan yanayız!

Ak Parti hükümetinin Körfez ülkelerinde yaşanan diplomatik krizde Katar'ın yanında yer alan hamlelerine rağmen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan orta yolcu bir açıklama geldi. Çavuşoğlu, "Katar ve Suudi Arabistan'a aynı mesafedeyiz" dedi.

Politika Haberi
Katardan değil barıştan yanayız!
Katar'dan değil barıştan yanayız!

Körfez ülkelerinde yaşanan Katar krizinde Katar'ın yanında saf tutan hükümetten bu kez farklı bir açıklama geldi. Kuveyt merkezli el Kabas gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suudi Arabistan ve Katar'a aynı mesafede bulunduğunu ifade etti. Çavuşoğlu'nun yarın Suudi Arabistan'a gideceği ifade edildi.

Reuters haber ajansı, Çavuşoğlu'nun Arap basına, "Türkiye Katar ve Suudi Arabistan'a aynı mesafede duruyor" ifadesinde bulunduğunu yazdı. Çavuşoğlu, Katar'a, Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından uygulanan yaptırımların 'haksız' olduğunu söyledi. 

'SUUDİ ARABİSTAN'A GİDECEK' İDDİASI

Öte yandan, Çavuşoğlu'nun yarın Suudi Arabistan'a gideceği ifade edildi. Önceki gün Katar'a giden Çavuşoğlu,  bu ülkedeki ziyaretinin ardından Kuveyt'e giderek, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah ile Katar krizine ilişkin son gelişmeleri değerlendirmişti. Çavuşoğlu, bugün Ankara'daki programlarına katılmak üzere Kuveyt'ten ayrılmıştı.

Sıradaki Haber