17 °c

Kılıçdaroğlu ve Akşener görüştü!

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için CHP Genel Merkezi'ne geldi. Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşme sonrası kısa bir açıklama yaptı.

Politika Haberi
Kılıçdaroğlu ve Akşener görüştü!
Kılıçdaroğlu ve Akşener görüştü!

İyi Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Görüşmenin ardından Akşener ve Kılıçdaroğlu basına poz verdi.

Görüşmede Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ile iyileştirilmiş parlamenter sistemi oluşturma konusunda gözlem ve bilgilerini paylaştığını belirtti. Kılıçdaroğlu da "Seçim çalışmaları rahat bir atmosferde geçiyor. Tüm baskılara karşın, hükümetin baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek için yola çıktık. O yolda yürüyoruz" dedi.Parlamenter sisteme dönüş konuşuldu.

"PARLAMENTER SİSTEMİ KONUŞTUK"
Kemal Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Sayın Genel Başkana teşekkür ediyorum. Bütün engellemelere, hükümetin baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve Meclis’i daha güçlü kılmak anlayışıyla yola çıktı. Vatandaşımız bizden şunu bekliyor, parlamentoda çoğunluğu sağladınız, cumhurbaşkanlığı seçimini aldınız. Bizim açımızdan büyük bir öneriydi bu. Birlikte yerine getireceğiz, birlikte parlamenter sistemi nasıl güçlendireceğimizi, Türkiye’nin önündeki engelleri nasıl kaldıracağımızı, tüm hukuksal sistemi darbe hukukundan nasıl ayıracağımızı konuştuk. Sayın genel başkana bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sıradaki Haber