17 °c

Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Tarihe iftiracı olarak geçeceksin!

Başbakan Yıldırım CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Elindeki belge dediğin ne varsa götür mahkemelere ver kardeşim. Çamur at izi kalsın politikasına artık son ver. Ama onlarda bu yürek olmaz.

Politika Haberi
Kılıçdaroğluna sert çıktı: Tarihe iftiracı olarak geçeceksin!
Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Tarihe iftiracı olarak geçeceksin!

Kılıçdaroğlu'nun belgeleri gündeme bomba gibi düşerken, Türkiye'nin her tarafında vatandaşlar her iki tarafında ne diyeceğine kilitlenmiş durumda. Başbakan Binali Yıldırım, Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışında gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Buradan bir kez daha söylüyorum. Ey Kılıçdaroğlu, heybende ne varsa dök de rahatla. İşi, arkası yarın tefrikalarına çevirme. İşin gücün terör örgütlerinin dümeninde atıp tutmak. FETÖ'cülerin büyüsüne kapılmış gidiyorsun. Türkiye'nin siyasi tarihine de tecrübeli iftiracı olarak kaydedileceksin."

"(Kemal Kılıçdaroğlu) Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini küresel sömürge güçlerinin arka bahçesine çevirdin." diyen Başbakan Yıldırım, "Bu hain topluluğu (FETÖ) Amerika'daki bir davaya müdahil olarak Türkiye adına Recep Tayyip Erdoğan adına bir algı oluşturmak için var gücüyle çalışıyor, alnımız açık, yolumuz aydınlık. Hiçbir zaman Türkiye'nin menfaatine zarar verecek bir işin içinde olmadık, asla da olmayız. Bunu herkes bilmelidir." diye konuştu.

'Amaç Türkiye'yi sıkıştırmak'
Başbakan Yıldırım, ABD'de görülen davayla ilgili olarak da şunları söyledi:

"(Rıza Sarraf) İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de hapisten çıkmanın en kolay yolu 'satmak' diyor. 'Satarım...' Alıcısı olursa.... Buradan açıkça ifade ediyorum; bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini zora sokmaktır.

İlginç bir şey var. Bu davanın en hararetli takipçisi bakıyoruz CHP. CHP kadroları Amerika'ya taşınmış. Orada bu davayı takip ediyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. Sen 15 Temmuz şehitlerinin failleri, alçakların davasına hiç gittin mi? Hiç o mahkemelerde duruşmalara katıldın mı? Eğer milliysen, eğer yerliysen önce git bu şehitlerin davalarına katıl. Orada ülkemizi savun. Şehitlerin hakkını savun. Gazilerin hakkını savun. Türkiye'ye kumpas kuran Türkiye'nin başına dert açmaya çalışan çevrelerin davalarına destek verip onlarla beraber olmak ne milliliktir ne yerliliktir, olsa olsa onlarla iş birliği yapmaktır."

Sıradaki Haber