17 °c

Külliye'de baş döndüren Körfez trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. İngiltere İçişleri Bakanı Rudd ve Fransa Dışişleri Bakanı Drian’ı kabul eden Erdoğan, Katar Emiri El Sani’yi de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı.

Politika Haberi
Külliyede baş döndüren Körfez trafiği
Külliye'de baş döndüren Körfez trafiği

Ankara'da dün baş döndüren Körfez trafiği yaşandı. Türkiye'ye gelen Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian da yoğun diplomasi trafiğinde konuklar arasında yer aldı.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Körfez ülkelerinin Katar'la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmasının ardından Körfez ülkeleri arasında yaşanan kriz, tansiyonu giderek düşşe de devam ediyor. ABD'nin de içinde yer aldığı körfez krizinin çözülmesi konusunda önemli rol üstlenen Türkiye, barışın sağlanması için ilk andan bu yana yoğun diplomasi trafiği sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sürekli bölgedeki muhatapları ile görüşerek Katar'a karşı takınılan tavırdan vazgeçilmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yakın bir zamanda bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu gelişmelerin ardından Katar Emiri El Sani dün akşam Ankara'ya geldi. Erdoğan ile El Sani ile Külliye'de görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş teatisinde bulunuldu. Körfez'de Katar ekseninde yaşanan krizin ele alındığı görüşmede, soruna diplomatik yollardan bir çözüm bulmanın gerekliliği vurgulandı. Başta Suriye olmak üzere bölgedeki son gelişmelere değinen Erdoğan ve El Sani'nin, iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini her alanda geliştirme konusunda kararlılıklarını teyit ettikleri öğrenildi.

Gelişmeler ele alındı

Körfez krizinin çözümü için Fransa da etkin temaslarda bulunuyor. Bu çerçevede Fransa Dışişleri Bakanı Drian ile İngiltere İçişleri Bakanı Rudd da Ankara'ya geldi. İki bakanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşlarıyla görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanı sıra Körfez krizi ile ilgili gelişmeler de ele alındı.

Sıradaki Haber