17 °c

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

BİLECİK (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Türkiye'deki mevcut sistem başbakanı, bakanları idam eden, her 10 yılda bir darbelerin olduğu sistemin adıdır. Biz bir daha Türkiye'de başbakanlar, bakanlar idam edilmesin diye bir sistem değişikliğini savunuyoruz." dedi.Yayman, Bilecik'te Giyim...

Politika Haberi
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

BİLECİK (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Türkiye'deki mevcut sistem başbakanı, bakanları idam eden, her 10 yılda bir darbelerin olduğu sistemin adıdır. Biz bir daha Türkiye'de başbakanlar, bakanlar idam edilmesin diye bir sistem değişikliğini savunuyoruz." dedi.

Yayman, Bilecik'te Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen "Halk Buluşması" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, mevcut parlamenter sistemin sorun çözmek yerine sorun ürettiğini söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin, 21'inci yüzyılda güçlü bir Türkiye ve istikrarlı bir yönetim getireceğini belirten Yayman, "Hızlı karar alabilen, aşırılıklara, kimlikçi siyasetçilere ve mezhepçiliğe fırsat vermeyen bir uzlaşma getirecek. İnşallah bu yüzyıl Türkiye'nin asrı olacak." ifadelerini kullandı.

Yayman, mevcut parlamenter sistemin her 10 yılda bir darbelere kapı araladığını dile getirdi.

Darbelerin büyük zararlar verdiğini ve ülkeyi geriye götürdüğünü vurgulayan Yayman, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki mevcut sistem başbakanı, bakanları idam eden, her 10 yılda bir darbelerin olduğu sistemin adıdır. Biz bir daha Türkiye'de başbakanlar, bakanlar idam edilmesin diye bir sistem değişikliğini savunuyoruz. Her darbenin Türkiye'ye maalesef çok ciddi ekonomik maliyeti oldu, Türkiye'deki kutuplaşma ve kamplaşmayı daha da artırdı, demokrasiyi yeniden tasfiye etti, milletin demokrasiyle buluşmasına mani oldu. Onun için biz diyoruz ki bu sistem değişmelidir. Biz bürokratik cumhuriyetten artık sıkıldık. Biz Türkiye'de demokratik bir cumhuriyet olsun istiyoruz, milletin dediği olsun istiyoruz."

Konferansa, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haşim Balcı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sıradaki Haber