17 °c

'Madem yüzde 11 büyüme var asgari ücretteki bu zam nedir?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücrete yapılan zammı sert şekilde eleştirdi. CHP lideri, "Madem yüzde 11 büyüme var asgari ücrette bu rakam nedir?" ifadelerini kullandı.

Politika Haberi
Madem yüzde 11 büyüme var asgari ücretteki bu zam nedir?
'Madem yüzde 11 büyüme var asgari ücretteki bu zam nedir?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adana il kongresine katıldı. Kılıçdaroğlu,  dün bin 603 lira olarak açıklanan 2018 asgari ücreti hakkında "Madem yüzde 11 büyüme var asgari ücrette bu rakam nedir?" diye sordu.  "Bu Ankara'da oturanlarda vicdan yok" diyen CHP lideri, "Asgari ücretliye gelince para bulamıyorsun. Biz asgari ücretliye net 2 bin lira vereceğiz. Biz rantçıya değil, üreticiye destek olacağız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretli ilgil yaptığı konuşmanın tamamı şu şekilde: 

"Biz asgari ücretin 2 bin lira olması gerektiğini söyledik bütçeyi de düşünerek ama asgari ücret bin 603 lira oldu. Dolmuşa binerken para vereceksin, çocuğu okula gönderirken harçlık verecek. Bu Ankara'da oturanlarda vicdan yok. Asgari ücretliye gelince parayı bulamıyorsun. Biz asgari ücretliye net 2 bin lira vereceğiz. Biz rantçıya değil, üreticiye destek olacağız. Madem yüzde 11 büyüme var asgari ücrette bu rakam nedir? Bu ülkenin esnafı, sanayicisi, çiftçisi, işçisi demeli ki ben çay içerken vergi veriyorum, dolmuşa binerken vergi veriyorum siz bir avuç adama para verin diye mi vergi veriyorum demesi lazım. Özellikle muhafazakar kardeşlerime seslenmek istiyorum. En yüksek faizi senin ödediğin vergilerle karşılayan hükümete 'dur' demenin vakti gelmiştir."

Sıradaki Haber