17 °c

MHP'den Akşener hakkında suç duyurusu

. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman tarafından Meral Akşener hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyusunun gerekçesi, 'MHP'nin kurumsal kimliğine hakaret' olarak ifade edildi

Politika Haberi
MHPden Akşener hakkında suç duyurusu
MHP'den Akşener hakkında suç duyurusu

MHP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter İsmet Büyükataman'ın imzasını taşıyan suç duyurusu dilekçesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu.

Akşener'den el öpme tepkisi: İlkelerimize uymayacaklar derhal İYİ Parti'yi terk etsin
Dilekçede, 7 Temmuz'da gerçekleşen 27. Dönem Milletvekilleri Yemin Töreni sırasında İYİ Parti'den seçilmiş bazı milletvekillerinin Bahçeli'nin elini öpmesinin basın yayın organlarında yoğun bir şekilde yer aldığı hatırlatıldı. 

Bu durumdan rahatsız olan Akşener'in parti kurmaylarına, "Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize FETÖ'cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir" diyerek Bahçeli'nin elini öpenlerin partiyi terk etmesini istediğinin kamuoyuna yansıdığı aktarılan dilekçede, Akşener'in, bu ifadeleriyle Bahçeli'ye açık bir şekilde hakaret ettiği belirtildi.

Sıradaki Haber