17 °c

MHP'den yeni partiye zehir zemberek!

MHP'den, Meral Akşener önderliğinde kurulacak yeni partinin MHP oylarının çoğunu alacağı yönündeki iddialara sert yanıt geldi. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yeni partiye katılanlar için 'siyasi atık ve merdutlar' dedi.

Güncel Haberi
MHPden yeni partiye zehir zemberek!
MHP'den yeni partiye zehir zemberek!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, ihraç edilen Meral Akşener ve istifa eden ülkücülerin kurma aşamasında olduğu yeni parti için açtı ağzını yumdu gözünü. 

Yapılan anketlerle yeni partinin MHP oylarının çoğunu alacağı iddiasına yanıt veren Yalçın, yeni oluşum içinde bulunanlar için "siyasi atık ve merdutlar" sözcüklerini kullandı. Yalçın, MHP'de yaşanan istifalar konusuna da açıklık getirdi.

Yalçın'ın açıklamasından öne çıkan bazı bölümler şöyle:

Bazı ehliyetsiz ve liyakatsizlerin, 15 Temmuz öncesinde "Ben başbakan olacağım", "Ben genel başkan olacağım" hezeyanlarıyla sokağa fırladığı bir dönemin yaşandığını anımsatan Yalçın, 15 Temmuz darbe girişimine değindi.

"FETÖ'cülerin kripto ayaklarına, kendi yok ettikleri değerlerin faturasını MHP'ye ve iktidara yıkma görevi verilmiştir. Bazı siyaset atıklarına da politika sahnesinde küçük roller dağıtılmıştır. Siyasi yancılık da bunlardan biridir. Yancıların başını, MHP'den ayıklananlarla partimizle alakası kalmamış birtakım siyasi atıklar çekmektedir.

CHP DESTEKLİYOR

Bazı kamuoyu şirketlerince yapılan anketlerde, MHP'den atılanların kurmaya çalıştığı politik oluşumun büyük oranda CHP'liler tarafından desteklendiğinin ortaya çıktığına işaret eden Yalçın, CHP yanlısı bazı gazeteci ve köşe yazarlarının da MHP aleyhinde algı oluşturmak ve partinin üstlendiği tarihi işlevi baltalamak için siyasi yancıları hararetle desteklediğini savundu.

SADECE 9 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Bu gazeteci ve yazarların mesnetsiz tezlerle MHP'nin seçmenlerinin dörtte üçünü kaybettiğini ve oyunun düştüğünü öne sürdüğünü kaydeden Yalçın, değerlendirmelerine şöyle devam etti:
"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözde muhalefetten herkesi ihraç ederek kurtulmaya çalıştığı yolundaki iddialar da aynı algı çabasının bir parçasıdır. Oysa şimdiye kadar Genel Merkezimizin tasarrufu ile MHP'den ihraç edilenlerin sayısı 9'u geçmemiştir. Bunlar da belli isimlerdir. Üst kurul delegelerinden hiç kimse, sözde muhalefet için imza verdiği gerekçesiyle partimizden ihraç edilmemiştir. Medyada istifa ettiklerine dair haberler çıkan bazı kimselerin de MHP ile yıllar öncesinden ilişkileri kesilmiştir. Hatta bunların bazıları MHP'ye üye bile değildir.
Gayeleri, MHP'de bir istifa dalgası olduğu izlenimini vermek, bahse konu oluşumu takviye etmektir. MHP'yi zayıflatmak, güçten düşürmektir."

SİYASİ ATIKLAR VE MERDUTLAR...

"İçinden ülkücü katillerinin yetiştiği ideolojik akımlar ve grupların masasında kendilerine siyasi gelecek arayan bahse konu ilkesizler, bunun utancıyla olmalı, kurmaya hazırlandıkları siyasi partide merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in resimlerinin ve bozkurt işaretinin kullanılmasına yasak getirmişlerdir.
Türk düşmanı mahfillerle ortak çıkarlarda buluşmuşlardır. MHP'yi zayıflatmak ve Genel Başkanımız Bahçeli'ye zarar vermek uğruna her türlü ahlaksızlık, ilkesizlik ve omurgasızlık mübah görülmüştür. Camiamızın değerleri terk edilerek edep ve hayadan yoksun davranılmıştır. Bu oluşumda toplanan bütün siyasi atıklar ve merdutlar, için söylenecek söz, 'oynadılar, güldüler, yerlerini buldular' deyimidir.

Siyasi yancıların ve sözde yeni oluşumcuların aşağı tükürse sakalı, yukarı tükürse bıyığı yoktur. Aslında bunlar çaresizdir. 15 Temmuz'dan önce bir bardak suda fırtına kopararak, MHP'yi karıştırmaya çalışmış ancak başaramayarak tasfiye edilmişlerdir. FETÖ'cü yargı mensupları yok olunca altlarındaki sandalyeler kayıp gitmiş, güvendikleri Pensilvanya'ya kar yağmıştır. MHP'de baş olma sevdaları hayal olmuştur. Hayalleri suya düşmüştür. Serüven başlamadan bitmiştir. Artık iyi kötü bir siyasi parti kurmak bunlar için mecburi istikamettir. Geri dönmeleri adeta imkansız hale gelmiştir."

ÜLKÜCÜLÜK İDDİASINDA BULUNMAYIN

Yeni oluşum peşindeki siyasi yancıların hemen hepsinin sınanmış kişiler olduğuna işaret eden Yalçın, milletin bunlara "çentik" attığını ve bir daha itibar etmediğini kaydetti.

"Dava partilerinden ayrılanların davaya bağlılıkları ve güvenilirlikleri daima sorgulanmakta, çoğunlukla ihanet ölçüsünde değerlendirilmektedir." ifadesini kullanan MHP'li Yalçın, açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

"Bahsettiğimiz siyasi yancılar, atıklar ve merdutlara son nasihatimiz de şudur:
Bundan böyle bırakınız ülkücülük iddiasında bulunmayı, ülkücü kelimesini ağızlarına bile almamalıdırlar.

Sıradaki Haber