17 °c

Müezzinoğlu, yeni Bakan Sarıeroğlu'na görevi devretti

Binali Yıldırım, kabineyi açıkladıktan sonra devir teslimler yapılmaya başlandı. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Müezzinoğlu'ndan görevi devraldı.

Politika Haberi
Müezzinoğlu, yeni Bakan Sarıeroğluna  görevi devretti
Müezzinoğlu, yeni Bakan Sarıeroğlu'na görevi devretti

Dün yeni kabinenin Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmasının ardından devir teslim törenleri başladı. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Müezzinoğlu'ndan görevi devraldı.

Sarıeroğlu devir teslim sırasında şunları söyledi:

"Dostlarım ailem burada. Bakanlığımızın emektarı olan bürokratlarımız burada. Hepinizi hürmetle selamlıyorum. İnşallah, önümüzdeki dönemin hayırlarla sürmesini temenni ediyorum.

Önemli bir dönemde, 80 milyon vatandaşımızın dününü bugününü yarınını ilgilendiren toplumumuzun tümnüyle bağlantılı bir bakanlıkta görev aldığımın sorumluluğunu çok iyi biliyorum. Beni bu göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

"VATANDAŞIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Gündemimiz çok yoğun çok çalışmamız gerekiyor. Partimiz çalışma hayatı konularında reform düzeyinde çok önemli çalışmalara imza attı. 80 milyon vatandaşımızın mutluluğu bizim önceliğimiz olacak. Kadın Bakan olarak da sorumluluğumun bilincindeyim.

Kadınların karar mekanizmasında çok daha fazla görev alması bizim için çok önemli.

Bizden sonra siyasete girecek kadınlara rol model olacağımıza inanıyorum. Allah mahçup etmesin. Bu gökkubbede hoş bir seda bırakmaya çalışacağız. İstişareyi, sosyal diyaloğu ve ortak aklı oluşturma konusunda çaba sarf edeceğiz.

180 günlük bir eylem planımız var. Herkesin desteğini bekliyoruz."

Sıradaki Haber