17 °c

Muharrem İnce Passolig sözü verdi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce "Bir passolig olayı var. Futbol bile özgür değil bu ülkede. Cumhurbaşkanı olduğumda passoligi kaldıracağız" dedi.

Politika Haberi
Muharrem İnce Passolig sözü verdi
Muharrem İnce Passolig sözü verdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Aksaray'da halka hitap ederken futbolseverleri sevindiren bir açıklamada bulundu."Bir passolig olayı var. Futbol bile özgür değil bu ülkede. Cumhurbaşkanı olduğumda passoligi kaldıracağız" dedi.Sözlerini devamında ise:  “Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor. ABD ve İsrail insanlara zulmediyor. Türkiye bu duruma seyirci kalamaz kalmamalıdır.” dedi. Konuşmasının sonlarına doğru ise şu sözleri dile getirdi, “Erdoğan, Mavi Marmara'da olduğu gibi ‘Giderken bana mı sordunuz?' demeyeceksen ‘İsrail'e ihtiyacımız var' demeyeceksen sonuna kadar arkandayım. Erdoğan, sen dik dur ben buradayım.”

İnce sonra yaptığı açıklamada ise: ”Bu ülkenin gençlerine tasarımı teknolojiyi öğretmek istiyorum. Patent almalarını istiyorum. Ülkemi ayağa kaldırmasını istiyorum gençlerden. Özgür ortamda tasarım yapılabilir. Sen daha Wikipedia’yı bile kapattın. Cumhurbaşkanını eleştirmek özgür olacak. Bir Passolig olayı var. Futbol bile özgür değil bu ülkede. Cumhurbaşkanı olduğumda Passolig’i kaldıracağız” dedi.

Sıradaki Haber