17 °c

Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu, Hatay'da

HATAY (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın cesareti dirayeti ve başta Başbakanımız olmak üzere, tüm siyasi partilerin kararlılığı neticesinde bu darbe girişimi bertaraf edildi ama bunların sebepleri var. Eski sistem dediğimiz eski Türkiye'de bunlar oluyor. Ama inşallah yeni...

Politika Haberi
Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu, Hatay'da
Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu, Hatay'da

HATAY (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın cesareti dirayeti ve başta Başbakanımız olmak üzere, tüm siyasi partilerin kararlılığı neticesinde bu darbe girişimi bertaraf edildi ama bunların sebepleri var. Eski sistem dediğimiz eski Türkiye'de bunlar oluyor. Ama inşallah yeni Türkiye'de anayasa değişikliği referandumuyla bunlar son olacak." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay'a gelen Eroğlu, burada partisinin il binasını ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, tarihin en kanlı alçak darbe girişimi olan 15 Temmuz'un Türkiye'yi yok etmeyi ve parçalamayı amaçladığını belirtti.

Bunun, 60 yıldır batının planladığı bir hain darbe girişiminin son halkası olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın cesareti dirayeti ve başta Başbakanımız olmak üzere, tüm siyasi partilerin kararlılığı neticesinde bu darbe girişimi bertaraf edildi ama bunların sebepleri var. Eski sistem dediğimiz eski Türkiye'de bunlar oluyor. Ama inşallah yeni Türkiye'de anayasa değişikliği referandumuyla bunlar son olacak. Çünkü Allah aşkına bir bakın Türkiye'de kurulan hükümetlerin ömrü kaç ay? Siyasi istikrarın devamı ve koalisyonların yaşanmaması için hızlı, süratli karar alınması ve çok başlılık olmaması, bürokrasinin hızlı hareketi açısından 16 Nisan halk oylaması ülkemizin tarihinde bir milat, bir kilometre taşı olacaktır. Bunun için hep birlikte sandığa giderek "evet" mührünü vurmamız lazım."

- "3 milyon muhacire hizmet veriyoruz"

Daha sonra Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından kurulan bir okulu ziyaret eden Eroğlu, burada çocukların kendisi için hazırladığı dans gösterisini izledi.

Okul yetkililerinden bilgi alan Eroğlu, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, onlarla sohbet etti.

İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin çeşitli illerindeki hayırseverlerin katkısıyla bir vakıf kurulduğunu anlatan Eroğlu, böyle bir kurumun açılmasından dolayı duygulandığını belirtti.

Bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"İşte insanlık bu. Burada 800 yetim ve öksüze bakılıyor. Batı diyor ki biz medeniyetiz. Geç oradan ne medeniyeti? Takip ediyorsunuz, basın mensupları bile tekmeliyor. Çocukları tel örgüler arkasında aç susuz bırakıyorlar. Batı bu. Türkiye'nin sesini duyun lütfen batı. Biz şu an da yaklaşık 3 milyon muhacire hizmet veriyoruz, ekmeğimizi, aşımızı paylaşıyoruz. Batının bir şey yaptığı yok konuşuyor sadece. Medeniyetten bahsediyorlar ama insanlık, medeniyet, paylaşma bizde. İnsanların etnik yapısına bakmadan hepsini kucaklıyoruz. Biz onlara insan gözüyle bakıyoruz. Bakmaya devam ediyoruz. İnşallah yüce Allah bunun hem bu hem de öbür dünya da ecrini bereketini verir."

Eroğlu'na ziyaretlerinde AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal ve Orhan Karasayar ile Osmaniye Milletvekili Suat Önal da eşlik etti.

Sıradaki Haber