17 °c

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Silva Antalya'da

ANTALYA (AA) - Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na ziyarette bulundu.Büyükelçi Silva'yı makamında ağırlayan Karaloğlu, Batı Avrupa ülkelerinden ciddi sayıda turist gelmesine rağmen Antalya'yı çok fazla Portekizlinin ziyaret etmediğini söyledi.İki ülke arasında 1 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu vurgulayan Karaloğlu...

Politika Haberi
Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Silva Antalya'da
Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Silva Antalya'da

ANTALYA (AA) - Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na ziyarette bulundu.

Büyükelçi Silva'yı makamında ağırlayan Karaloğlu, Batı Avrupa ülkelerinden ciddi sayıda turist gelmesine rağmen Antalya'yı çok fazla Portekizlinin ziyaret etmediğini söyledi.

İki ülke arasında 1 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu vurgulayan Karaloğlu, ziyaretin, Antalya ile Portekiz arasında yeni bir sayfa açmasını temenni etti.

Antalya'nın sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığına dikkati çeken Karaloğlu, "Çok önemli medeniyetlere beşiklik yapmış, çok önemli bir kültür ve tarih şehri. Dünyada en çok antik şehir, antik tiyatro olan kentlerden birisi." değerlendirmesinde bulundu.

Karşılıklı yatırım ve ticaretin artırılması gerektiğini belirten Karaloğlu, iş adamlarını ve şirketleri bir araya getirerek, ortak iş yaptırarak, ilişkileri daha da güçlendirebileceklerini kaydetti.

Silva da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansında temaslarda bulunduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin iyi ancak yeterli düzeyde bulunmadığını dile getiren Silva, "O yüzden buradayım. Ziyaretim, iki ülke ilişkilerinin daha da ileri gitmesi için güzel bir başlangıç. İki ülke yatırımcılarının karşılıklı yatırımlar yapmasını istiyoruz. Ekonomik ilişkilerin yanı sıra kültürel ilişkiler ve araştırma, geliştirme konularında üniversitelerimizin ortak çalışması mümkün." dedi.

Sıradaki Haber