17 °c

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:

EDİRNE (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hedefi insanlarımızın manevi duygularını istismar ederek dini bozmaktır." dedi.İriş, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2016'ın en can alıcı ve en etkileyici olayının FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi olduğunu söyledi.FETÖ darbe girişiminin sıradan bir...

Politika Haberi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:

EDİRNE (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hedefi insanlarımızın manevi duygularını istismar ederek dini bozmaktır." dedi.

İriş, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2016'ın en can alıcı ve en etkileyici olayının FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi olduğunu söyledi.

FETÖ darbe girişiminin sıradan bir olay olmadığının altını çizen İriş, "Bu yapının gelişip güçlenmesi kendiliğinden olmuş bir şey değildir. Diğer taraftan da bu olayın dış güçler ve dışarısıyla çok güçlü bağlantısı vardır. FETÖ'nün hedefi insanlarımızın manevi duygularını istismar ederek dini bozmaktır." diye konuştu.

Dış güçlerin sömürü ve modern köleleştirme sisteminin devamı için İslam'ı bozmak istediğini ifade eden İriş, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Amerika'nın bu durumu çok cılız bir şekilde, dillerinin ucuyla kınayabildiğini dile getirdi.

TBMM'deki muhalefet partilerinin görevini yerine getiremediğini savunan İriş, "Yeni anayasa ve başkanlık sistemi çok konuşuldu halen de konuşuluyor. Görüşmeler de Mecliste devam ediyor. Başkanlık sistemi tüm dertlerden kurtulmanın tek ilacı değildir. Böyle sunuluyor. Böyle bir şey yok. Türkiye'nin gerçekten kurtuluşu ve refah seviyesi yüksek bir ülke olması adil bir yönetimden geçer. Adil yönetim de doğru hak ve gerçek hak anlayışıyla mümkündür." ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin soru üzerine İriş, Türkiye'nin tarih boyunca mazlumların yanında olduğunu ve bu kapsamda doğru adımlar atıldığını kaydetti.

Sıradaki Haber