17 °c

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

KOCAELİ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Eğer nasip olur da iktidara gelirsek, parlamentoda güçlü bir şekilde temsil edilirsek, bizim en önemli meselelerimizden biri akan kanın durdurulması olacaktır, hem memleketimizde hem de dünyada." dedi.İzmit ilçesindeki Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı Divan...

Politika Haberi
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

KOCAELİ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Eğer nasip olur da iktidara gelirsek, parlamentoda güçlü bir şekilde temsil edilirsek, bizim en önemli meselelerimizden biri akan kanın durdurulması olacaktır, hem memleketimizde hem de dünyada." dedi.

İzmit ilçesindeki Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı Divan Toplantısı'na katılan Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, ilk hedeflerinin yaşanabilir bir Türkiye kurmak olduğunu belirterek, ayakları yere basmadan, Türkiye'yi yaşanabilir hale getirmeden yeni bir dünya kurmanın hayal olduğunu söyledi.

Yeni bir siyasi parti olmadıklarına ve yeni bir siyasi anlayışı temsil etmediklerine dikkati çeken Karamollaoğlu, maruz kaldıkları muameleye, değil Türkiye'de dünyanın hiçbir yerinde bir partinin maruz kalmadığını savundu.

Karamollaoğlu, kurdukları partilerin kapatıldığını, önlerinin kesilmek istendiğini anımsatarak, "Belediyelere geldik büyük hizmetler yaptık. O hizmetler neticesinde İstanbul, Ankara dahil Türkiye'nin nüfusunun yüzde 70'nin yaşadığı belediye başkanlıkları bize tevdi edildi." ifadelerini kullandı.

O başarının, 1995 yılında Türkiye'nin en büyük partisi olma imkanını kendilerine bahşettiğini vurgulayan Karamollaoğlu, iktidara geldiklerinde ekonomik başarılara imza attıklarını, D-8'in kurulduğunu ancak Avrupa ve ABD'nin "ayağa kalktığını", bu gelişiminin önününün "Postmodern" 28 Şubat darbesi ile kesildiğini anlattı.

- "Avrupa, insafı olmayan bir anlayışa sahip"

AB'yi eleştiren Karamollaoğlu, "Medeniyetler, inançların üzerine inşa edilir. Avrupa Birliği bir Hristiyan-Yahudi medeniyetidir. Yüzyıllarca bizimle haçlı seferleri organize ederek kavga etmişlerdir. Avrupa temelde insafı da olmayan bir anlayışa sahiptir. Menfaati gerektiği zaman kural diye koyduğu her maddeyi ihlal etmekten çekinmez, zulüm eder." ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, her gün şehit haberleri geldiğini belirterek, "Eğer nasip olur da iktidara gelirsek, parlamentoda güçlü bir şekilde temsil edilirsek, bizim en önemli meselelerimizden biri akan kanın durdurulması olacaktır, hem memleketimizde hem de dünyada. 15 yıl içinde İslam alemi kana bulandı. Nerede bir kan ve gözyaşı varsa orada maalesef Müslümanların kanı akıtılıyor, gözyaşını Müslümanlar döküyor. Buna birisinin 'dur' demesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile ilgili aldığı karara da değinen Karamollaoğlu, "Biz tavır koyacağımıza Avrupa bize tavır koyuyor. 'Türkiye ile olan münasebetlerimizi askıya aldık.' diyorlar. Biz de 'Alırsanız alın' diyoruz da 'Alın şunu başınıza çalın.' diyemiyoruz. Çok önemli bir nokta var, o da düşünmek, tefekkür etmek. Önünüze bir mesele geldiği zaman onu enine boyuna değerlendirmek. İlk adım, Avrupa Birliği ile bizim uyumumuzu sağlamakla görevlendirilmiş Avrupa Birliği Bakanlığının kapatılmasıdır." görüşünü dile getirdi.

Sıradaki Haber