17 °c

Dön dolaş yeniden Şişli!

İstanbul'da Topbaş'a yenilen, milletvekilliği hayalleri de suya düşen Mustafa Sarıgül, bir kez daha Şişli Belediyesi'ni almak için aday olacak.

Politika Haberi
Dön dolaş yeniden Şişli!
Dön dolaş yeniden Şişli!

1999-2014 yılları arasında Şişli Belediyesi Başkanı olan Mustafa Sarıgül'ün 2019 yerel seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olacağı iddia edildi. 2014’te Şişli Belediye Başkanı seçilen Hayri İnönü, selefi Sarıgül’ün kendisi ve ailesini ölümle tehdit ettiğini iddia etmişti. Bu konuda savcıya ifade veren Mustafa Sarıgül, "Hak etmediğim iddialarla karşı karşıya kaldım" demişti. Sarıgül ayrıca 2014 seçiminde CHP'nin İstanbul 2. bölge milletveki adayı olmuş ancak meclise girememişti.

Herkes başkan diye hitap etti

İstanbul Gazetesinden Arif Gündoğdu'nun haberine göre; Mustafa Sarıgül, İzmir Selçuk'ta yapılan Meryem Ana Ayini'nden önce binlerce kişiye verilen sabah kahvaltısına katıldı. Menemen Belediyesi, Şişli Kent Konseyi ve azınlık vakıflarının temsilcilerinin de katıldığı kahvaltıda, tüm konuşmacılar Mustafa Sarıgül’den “daimi başkan” diye söz etti.

Aday olması çok yakın

Şişli Kent Konseyi Başkanı Ali Yavuz Meriç, Mustafa Sarıgül için “ezelimiz ve ebedimiz” derken, en net açıklamayı CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Çok ama çok yakında Sarıgül yeniden Şişli Belediye Başkanı olacak” sözleriyle yaptı

Sıradaki Haber