17 °c

Mehdi Eker: Sen misin o salonu sigortalayan Alman ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Başbakan Binali Yıldırım’ın 18 Şubat’ta Oberhausen’de konuştuğu salonu sigortalayan karı kocanın acente yetkisinin iptal edildiğini açıkladı.

Politika Haberi
Mehdi Eker: Sen misin o salonu sigortalayan Alman ?
Mehdi Eker: Sen misin o salonu sigortalayan Alman ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Almanya’yı yönetenlerin artık kendi vatandaşlarına da baskı yapmaya başladığını belirterek yaşananları Yeni Şafak gazetesine şöyle anlattı: 

“18 Şubat’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya’nın şehri Oberhausen’da yapacağı toplantısının salonunun sigortasını iptal etmek için ellerinden geleni yaptılar. Özel salonlara da baskı yapıyorlar. Oberhausen’daki toplantının salonunu sigortasını engellediler.

Sonra akşam Büyükelçimiz, Alman Dışişleri bakanlığı yetkililerle görüştü. Sigorta ile ilgili arayışlara girildi ve Alman karı-kocanın işlettiği acente salonu kiralandı. Sigortalandığı ibraz edildi. Onun üzerine Alman makamlar ertesi gün 12.00’da toplantının yapılmasına izin verdiler. Salonun sigortalayan acentenin sahiplerinin ‘acente yetkisi’ iptal edildi. İntikam aldılar, baskı yaptılar.

Bu esas olarak kabul edilebilir bir şey değil. Ve Almanya’yı taklit eden, onun kuyruğuna takılan başta Hollanda olmak üzere bazı ülkelerin politikacıları da aynı şekilde faşizmin ruhu onlarında ruhlarına üflenmiş. Orada da benzer olaylar yaşanıyor. Biz bu kadar engellemelere rağmen demokratik meşruiyetten ayrılmadan vatandaşlarla Avrupa’nın kalbinde, Kopenhag kriterlerine bağlı kalacak mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber