17 °c

YAŞ üyelerinden Anıtkabir ziyareti

Başbakan Binali Yıldırım Yüksek Askeri Şura üyeleri ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Saygı duruşu sırasında Yıldırım'ın Fatiha okuması dikkat çekti.

Politika Haberi
YAŞ üyelerinden Anıtkabir ziyareti
YAŞ üyelerinden Anıtkabir ziyareti

Bugün gerçekleştirilecek YAŞ öncesi Başbakan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir'de Atatürk'ün kabrini ziyaret etti. Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesi önünde Başbakan saygı duruşunda bulunurken Fatiha suresini okudu ve saygı duruşu sonunda da ellerini yüzüne götürdü.

Anıtkabir özel defterine anlamlı yazı
Yüksek Askeri Şura, Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında, Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Binali Yıldırım Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

Aziz Atatürk, yüksek Askeri Şura olarak karşınızdayız. Daha müreffeh, daha adil ve daha özgür bir Türkiye için çalışmaktayız.

15 Temmuz melun darbe girişiminde milletimizin direniş gücü bir kez daha ortaya konmuştur. Bu millet bizi biz yapan değerlerini koruyacaktır.

Asla esareti ve vesayeti kabul etmeyeceğini göstermiştir. Millet iradesinin her şeyden üstün olduğunu bir kez daha göstermiştir.

15 Temmuz destanı tarihe geçmiştir. Ülkemiz istikrar adası olarak dimdik ayaktadır. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştireceğimiz Yüksek Askeri Şura'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sıradaki Haber