17 °c

Yine 'neler oluyor' beyler?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TGRT Haber'deki 'eler Oluyor' programına konuk oldu. Gökçek, eski Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç'a sataşınca Arınç'tan ağırsyanıt geldi.

Politika Haberi
Yine neler oluyor beyler?
Yine 'neler oluyor' beyler?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, daha önce de hakkında sert sözler söylediği Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında yine konuştu. TGRT Haber'deki Neler Oluyor adlı programda konuşan Gökçek, Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında olduğu dönemde Bülent Arınç’ın vekalet ettiğini hatırlattı. Gökçek, "İlk defa söylüyorum bunu, Recep Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında yurtdışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. Partinin içinde FETÖ’cü milletvekilleri hazırdı ve bir FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir, ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti. Bülent Arınç, şimdi buna ‘evet’ der, ‘hayır’ der onu bilemem ama ben bundan yüzde yüz eminim. AK Parti iktidarına yeni bir şekil vereceklerdi. Bu uluslararası bir operasyon, Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırma operasyonu” dedi. 

ARINÇ'IN CEVABI

Bülent Arınç da Gökçek'e Twitter hesabından sert yanıt verdi:

"Melih Gökçek, uzun bir aradan sonra ahlak dışı bir yalana ve iftiraya başvurdu. Belli ki bir sıkıntısı var ve hedef şaşırtmak istiyor. Bir Hint Atasözünde denir ki: "Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını kirletmiştir. Melih Gökçek'in hezeyanlarını bu açıdan değerlendirmek ve ciddiye almamak gerek. Artık siyasetin komedi unsuru olmuştur. Gülüp geçin... İ. Melih Gökçek, yalana,iftiraya, çirkefliğe devam edebildiği kadar ediyor. Ülkemizin; üç harfli belediye başkanının komikliklerinden ve üstündeki okların hedefini şaşırtma çabalarından daha önemli meseleleri var."

CANLI YAYINA DA BAĞLANDI

TGRT Haber'e telefonla da bağlanan Arınç şöyle konuştu: "Böyle bir itham hiçbir zaman gerçeğe ulaşamaz. Çünkü yarın bir gün başkası da böyle bir iddiada bulunabilir. Biz bunlara itibar edebilir miyiz? Sabahattin Önkibar da bir liste yayınladı. Darbe gerçekleşseydi şunlar şunlar bakan olacaktı dedi. Bunlar ciddiye alınmadı mı? Yarın bir uyuşturucu kaçakçısı yakalansa ben bunları Merkel’den aldım dese inanacak mıyız? Sadece senaryodan ibaret olan bu sözler. Yalandır, iftiradır. Hüseyin Gülerce’nin diyeceklerini merakla bekliyorum."

Sıradaki Haber