17 °c

2. Bağımlılıkla Mücadele Kurultayı

BURSA (AA) - Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından madde bağımlılığıyla etkin mücadele için bu yıl ikincisi düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Kurultayı başladı.Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, bir otelde düzenlenen kurultayın açılış töreninde yaptığı konuşmada, birliğin en önemli gündem maddesinin bağımlılıkla mücadele...

Sağlık Haberi
2. Bağımlılıkla Mücadele Kurultayı
2. Bağımlılıkla Mücadele Kurultayı

BURSA (AA) - Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından madde bağımlılığıyla etkin mücadele için bu yıl ikincisi düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Kurultayı başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, bir otelde düzenlenen kurultayın açılış töreninde yaptığı konuşmada, birliğin en önemli gündem maddesinin bağımlılıkla mücadele olduğunu söyledi.

Altepe, dünyayı esir almaya başlayan madde bağımlığıyla üst düzeyde mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Günümüzde madde bağımlılığı, dünyanın ve Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisidir. Maalesef bu hastalık, Bursa'da diğer illerde olduğu gibi özellikle gençler arasında artma eğilimindedir. Yerel yöneticiler olarak bu soruna çözüm üretmek adına Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği olarak, geçen ağustos ayında düzenlediğimiz bağımlılıkla mücadele çalıştayının bir yenisini bu sene de gerçekleştirmek istedik." diye konuştu.

Bu konuda, bakanlıklarla, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışarak, donanımlı ve hazırlıklı hale gelmek, toplumun ve bilhassa gençlerin yanında olmak istediklerini anlatan Altepe, şunları kaydetti:

"Madde bağımlılığı, önleme, tedavi, rehabilitasyon ve güvenlik gibi birçok boyutu olan bir konu. Bu nedenle birbirinden farklı birçok kurum, sektör ve sivil toplum kuruluşu, madde bağımlılığı konusunda dayanışma içerisinde çalışmak zorunda. Bu dayanışma için biz de bu çalıştayı düzenleyip bağımlılıkla mücadele konusunda ortak platform oluşturmayı hedefledik. Uyuşturucu kullanımının önlenmesi ve toplumun karşı karşıya olduğu bu büyük tehlike konusunda bilinçlendirilmesi, birlik açısından büyük önem taşıyor. Çünkü bağımlılık, ileri safhaya ulaştıktan sonra tedavisi son derece güç bir hastalıktır. Kent, toplum ve çevre sağlığı konusunda yerel yönetimlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Biz de hem Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği hem de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bağımlılıkla mücadele konusunda tüm gücümüzle, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye belediyeler ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetlilerin katıldığı kurultay yarın sona erecek.

Sıradaki Haber