17 °c

2. Erciyes Çocuk Romatoloji Şenliği

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından "2. Erciyes Çocuk Romatoloji Şenliği" düzenlendi.ERÜ Mustafa Eraslan - Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi bahçesinde düzenlenen şenliğin açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, etkinliğin, çocuklarda da görülen romatizmal hastalıklara karşı farkındalık oluşturmak...

Sağlık Haberi
2. Erciyes Çocuk Romatoloji Şenliği
2. Erciyes Çocuk Romatoloji Şenliği

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından "2. Erciyes Çocuk Romatoloji Şenliği" düzenlendi.

ERÜ Mustafa Eraslan - Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi bahçesinde düzenlenen şenliğin açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, etkinliğin, çocuklarda da görülen romatizmal hastalıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Her bölgenin kendine has hastalıkları olabildiğine işaret eden Güven, romatizmal hastalıkların da Türkiye'de yaygın olduğunu belirtti.

ERÜ Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zübeyde Gündüz de etkinliğe katılan çocukların romatizmal hastalıklarla mücadele eden ve tedavi gören çocuklar olduğunu kaydetti.

- "Kronik hastalıklarda sanat ve sporun önemi büyük"

Hastalığın kronik olduğunun altını çizen Gündüz, şöyle konuştu:

"Buradaki çocuklarımızın bir kısmı çocukluk çağı romatizması hastası, bir kısmı Akdeniz ateşi gibi romatizmal hastalıkları olan çocuklar. Hastalık kronik olduğu için çocuklar hem ruhsal olarak etkileniyorlar hem hayat kaliteleri düşüyor. Bugün ailelerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak istedik. Aynı zamanda çocukların güzel bir gün geçirmelerini amaçlıyoruz. Kronik hastalıklarda sanat ve sporun önemi büyük. Burada yapılan bu etkinliklerle de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından ERÜ Çocuk Hastanesinde tedavi gören çocuklar, yoga hocaları eşliğinde hastane bahçesinde yoga yaptı. Palyaçolarla beraber dans eden minik hastalara, hastanenin diğer servislerinde yatan çocuklar da eşlik etti.

Sıradaki Haber