17 °c

26. Ulusal Dermatoloji Kongresi

ANTALYA (AA) - 26. Ulusal Dermatoloji Kongresi, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı. Türk Dermatoloji Derneği ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde Beldibi Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen kongrede, kozmetik, sedef, behçet gibi hastalıklar, saç dökülmesi ve akne gibi konularda son gelişmeler ve tedavi yöntemleri tartışılıyor. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve...

Sağlık Haberi
26. Ulusal Dermatoloji Kongresi
26. Ulusal Dermatoloji Kongresi

ANTALYA (AA) - 26. Ulusal Dermatoloji Kongresi, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Türk Dermatoloji Derneği ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde Beldibi Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen kongrede, kozmetik, sedef, behçet gibi hastalıklar, saç dökülmesi ve akne gibi konularda son gelişmeler ve tedavi yöntemleri tartışılıyor.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı ve kongre başkanı Prof. Dr. Rebiay Kıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, kongreye yaklaşık olarak bin dermatoloji uzmanının katılmasını beklediklerini belirtti.

Kongrede alerji, patoloji, dermatopatoloji, dermatocerrahi, kozmetik ve uygulamalı kursların da olacağına değinen Kıran, kongrede ayrıca sedef hastalığı, akne problemleri ve deri kanserleri gibi konularda da oturumlar yaparak, bilimsel alanlardaki incelemelerle sunum eşliğinde tartışacaklarını kaydetti.

Kıran, kongrede yer alan firmaların da teknolojideki son gelişmeleri ve cihazları tanıtacaklarını ifade ederek, "Kongreye Sağlık Bakanlığından da yetkililer katılacak. Özellikle kozmetik alanındaki ürünler ve uygulamalarda ortaya çıkan sorunlar hakkında ortaklaşa bir çözüm yürüteceğiz. Kongre sonunda bu konu hakkında da genel bir tavır belirlenebilir." diye konuştu.

Kongre, 23 Ekim Pazar günü sona erecek.

Sıradaki Haber